Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete´de yayımlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Gençlere masaüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu desteği verilecek. Açıköğretim programları hariç diğer üniversite öğrencileri bu haktan yararlanacak.

Bakanlık destek verecek

Bakanlık öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44’ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66’sını destek olarak verecek.

Kimler başvurabilecek?

Teknolojik cihaz desteği

Tebliğde başvuru şartları da yer aldı. Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 TL’den az olması, koşullar arasında yer aldı.

İnternet desteği 

İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olacak. İki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde yıllık 120 GB olarak verilecek.

Gerekli koşullar arasıda; Türkiye vatandaşı olmak, daha önceden bu destekten yaralanmamış olmak gerekiyor. İnternet desteğinden faydalanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması, bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında başvuruda bulunulması, şartlarını birlikte sağlaması gerekiyor. 

Bilgisayar, cep telefonu ve internet desteğinden faydalanabilmek için öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Öğrenciler bir sefere mahsus bu hizmetten yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM