Pazartesi, Eylül 16, 2024

Bakan Güler: Askeri açıdan güçlü olmak zorundayız

yaşar güler

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2024 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştirdi. Bakan Güler, toplantıda Milli Savunma Bakanlığı’nın 440 milyar 496 milyon 960 bin TL tutarındaki 2024 Yılı Bütçe Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesabı’nı komisyona sundu.

Türkiye’nin jeopolitik konumunun bölgesinde ve dünyadaki önemini daha da artırırken risk ve tehditleri de beraberinde getirdiğini aktaran Güler, “Böyle kritik bir coğrafyada var olabilmek, her alanda hak ve menfaatlerimizi koruyabilmek, aynı zamanda dünya barış ve istikrarına katkı sunabilmek için en başta askeri açıdan güçlü olmak zorundayız. Dolayısıyla 2024 yılı Bütçe teklifimiz ile Bakanlığımıza tahsis edilecek kaynakların bu doğrultuda en etkin ve en yüksek faydayı sağlayacak şekilde kullanılması hedeflendi. 2023 yılında bütçe uygulamalarında da tasarruf tedbirlerine azami önem verildi. Bakanlığımızın 440 milyar 496 milyon 960 bin TL tutarındaki 2024 Yılı Bütçe Teklifi takdirlerinize sunuldu” diye konuştu.


“KIZILELMA, HÜRJET ve KAAN’ın üretim çalışmaları devam ediyor”

Bakan Güler, “Yakın zamanda, savunma sanayimizin yeni gözbebekleri olan İMECE uydumuz, Fırtına obüslerimiz, çok namlulu roketatarlarımız, ANKA/Aksungur İHA sistemimiz, dünyaca ünlü Bayraktar TB2 SİHA’larımız, Akıncı TİHA’larımız, temel eğitim uçağımız HÜRKUŞ, helikopter ve uçak taşıma kabiliyetine sahip ilk çok maksatlı amfibi gemimiz TCG Anadolu ve bunlar gibi birçok kritik sistem kahraman ordumuzun envanterine dahil edildi. Bunların yanı sıra Altay Tankımız, insansız savaş uçağımız KIZILELMA, HÜRJET ve milli muharip uçağımız KAAN’ın üretim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye’nin yolunun ekonomik ve teknolojik bağımsızlıktan geçtiğinin bilinciyle, yerli ve milli savunma sanayimizi daha üst seviyelere taşımak için Bakanlık olarak var gücümüzle çalışmaya ve ilgili kurum ve kuruluşlarımıza tam destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM