Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir’de ‘Ege Rallisi’ heyecanı başlıyor 

FİLİZ EROL

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl 18-19 Kasım tarihlerinde 32’si düzenlenecek olan Ege Rallisi’nin lansmanı gerçekleşti. Ege Rallisi’nde yarışmacılar 2 gün boyunca toplamda 112 kilometre uzunluğundaki toprak parkurda mücadele edecek. Startın sembolik seremonisi Hilton Garden Inn önünde 17 Kasım Cuma günü saat 20:00’da olacak. Yarışmanın ilk resmi startı ise 18 Kasım Cumartesi günü sabah 9:00’da başlayacak. Finiş podyumu ve ödül töreni ise 19 Kasım Pazar günü saat 17:00’da olacak. 

Açılış konuşmasını yapan Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Özer Yüce, İzmir’in coğrafi konumu, kültürel ve tarihi zenginliği ve farklı bölgeler arasında geçiş noktası olması dolayısıyla fark yarattığını vurguladı. Parkura dair bilgi paylaşan Yüce, bu sene parkurun Kemalpaşa-Torbalı bölgeleri arasında toprak alanda olacağını açıkladı. Öte yandan cumartesi günü için yağmur beklentisinin olduğunu dile getiren Yüce, idarecilere ve sponsorlara teşekkür etti.

“Toprak pistin asfalt piste dönmesini bekliyoruz”

Yarışma Direktörü Çağlar Kip, “Cuma günü Bayraklı ’da seremoni olacak, cumartesi günü ilk start başlayacak. Pazar günü Kemalpaşa-Torbalıda etapları tamamlıyoruz. Yarışmada yarışacak kişilere başarılar diliyorum. Hepimiz için eğlenceli ve bol heyecanlı yarış olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Yarışmacı Burak Çukurova, “Ege Rallisi her zaman keyifli ve güzel geçiyor. Organizasyon ve şehir olarak İzmir her zaman farklı oldu. Zor şartlar altında olduğu için toprak pistin asfalt piste dönmesini bekliyoruz. Zor bir yarış olacak. Desteği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gençlere yol açmaya çalışıyoruz”

Pilotlar ise yarışma öncesi duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Castrol Ford Team Türkiye takımından Usta Pilot Özden Yılmaz, “İzmirli olarak ev sahibi olmaktan mutlu duyuyoruz. Babalar ve oğullar ile yarışıyoruz. Keyifli, güzel bir sezon geçiriyoruz” dedi. 

Özden Yılmaz’ın oğlu olan ralli yarışmacısı Ali Emre Yılmaz da “Yarışma için heyecan duyuyoruz, kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Umarım keyifli, güzel bir yarışma geçer” diye ifade etti.

Ege Rallisi’nde yarışmacı olan Castrol Ford takımından Cem Yuldulmaz ise “Pistin içinde asfalt ve toprak geçişleri olduğu için yarışmaya renk katacak. Gençlere yol açmaya çalışıyoruz, motor sporları sponsorluk ve yatırımlar ile gelişiyor. Yetenekli pilotlar yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM