Perşembe, Eylül 19, 2024

Buz Sporları Salonu’nda tatil yoğunluğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan Buz Sporları Salonu, her ara tatil dönemindeki gibi yine İzmirli genç ve miniklerin akınına uğradı. Buzda kaymayı öğrenen ve eğlenceli zaman geçiren öğrencilerin yanı sıra aileler de memnun.


Yılda 100 bin kişiyi ağırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Biz yılda yaklaşık 100 bin vatandaşımızı ağırlıyoruz. Ama bu rakam kış tatillerinde haftalık olarak çok artıyor. Yurttaşlarımız bir kahve fiyatına buz pistinde spor yapabiliyor. Tunç Başkanımızın öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm spor tesislerimizden daha fazla vatandaşın faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun da karşılığını alıyoruz. Vatandaşlarımız burada eğitim alabiliyorlar, ücretli-ücretsiz kurslarımız var. Engellilere yönelik, kadınlara yönelik çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız mutlaka kendilerine uygun bir seans bulabiliyorlar. Halk seanslarımız genelde dolu geçiyor” dedi.

“Biz buraya ‘Küçük Uludağ’ diyoruz”

2011 yılından beri antrenör olarak görev yapan Neşe Olcay Hünerli, “Biz genelde ‘Küçük Uludağ’ diyoruz buraya. Ulaşması kolay ama pahalı değil. Belediye işletmesi olduğu için fiyat öğrencilere oldukça uygun. Öğrenciler tarafından çok seviliyoruz. Eğlenceli bir yer olduğu için aileleriyle birlikte de gelebiliyorlar. Biraz lunapark havası var. Ama eğitici ve öğretici. Hatta bir gelen bir daha gelmek istiyor. Hedeflerimiz buradan başlayarak en yukarıya doğru çıkmak. Avrupa ve dünya şampiyonaları, olimpiyatlarda İzmir’den sporcuların bizi temsil etmesini istiyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM