Pazartesi, Eylül 16, 2024

Gençler için 132 milyon ‘adım’ atıldı

İZTO'da ödül töreni

İzmir Valiliği’nin 100. Yıl Etkinlikler takviminde yer alan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda 100 Milyon Adımla 100 Öğrenciye Burs Yürüyüş Etkinliği Ödül Töreni’ İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) meclis ve komite üyeleri ile çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren 36 kişiye plaketleri ve kazanan takımlara kupaları takdim edildi.

Törende konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İZTO, EBSO ve İTB’den üyelerimiz, çalışanlarımız ve yakınlarından oluşan yaklaşık 550 kişi tüm ekim ayı boyunca bir taraftan Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlarken diğer taraftan bu anlamlı etkinliğe katkı sağladı. Bir ay içinde 100 milyon olarak öngördüğümüz adım hedefimiz 132 milyon olarak gerçekleşti. Yürüyüş etkinliğinin tamamlanmasının ardından üç kurum olarak 100 üniversite öğrencisine eğitim bursu olarak değerlendirmek üzere gerekli kaynağı vakıflara aktardık” diye konuştu.


Kadınlardan yoğun ilgi

Yürüyüşe kadın katılımcıların ilgisinin yoğun olduğuna değinen Özgener, “Cumhuriyet’e yakışır şekilde etkinliğe katılan her iki katılımcıdan biri kadındı. Kadınların ilgisi ve geniş katılımı yürüyüş etkinliğini daha renkli, güzel ve anlamlı hale getirdi. İZTO çalışanlarının ve meclis üyelerinin 3’te 1’i, meslek komitesi üyelerinin 5’te 1’i yürüyüş etkinliğine destek oldu. Bir ay süren yürüyüş etkinliğimizin sağlıklı yaşam yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum. Bundan sonra da yürüyüşlerin yaşam tarzımızın bir parçası olmasını umuyorum” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe bakma zorunluluğunu taşıdıklarını aktaran Özgener şunları söyledi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleriyle kurduğu Cumhuriyeti yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı asli vazifemiz olarak görüyoruz. Yürüyüş etkinliğimiz kapsamında başlangıçta belirlediğimiz hedeflerin tamamını beraber gerçekleştirdik.”


“132 milyon adımla geleceğe yürüdüler”

İTB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan Zincirlioğlu ise “100 yıl önce bizlere sunulan bu imkanın ne kadar önemli olduğunu ve coğrafyamızda yaşananları görünce çok daha iyi anlıyoruz. 100 yıl önceki zor şartları da unutmuyoruz. 1923 yılında nüfusumuz 13,4 milyon iken okuma yazma oranı erkeklerde yüzde 8, kadınlarda sadece binde 4 civarındaydı. Bugün Cumhuriyetin geldiği nokta bir başarı hikayesi. Bu etkinlik Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına düzenlendi. Çalışanlarımız ve üyelerimiz güçlerini birleştirip hedefin de üstüne çıkarak 132 milyon adımla geleceğe yürüdüler ve 100 evladımıza eğitim imkanı sağladılar. Bizi bağımsız bir yarına kavuşturacak olan en önemli şey eğitim. Bu organizasyonla tam 550 kişi birlikte adım attık. Gençlerimize eğitim desteği sağladık. Kendimizden büyük bir amaç için bir araya geldiğimiz bu etkinlikte kendi ruh ve beden sağlığımıza da iyilik yaptık. Sağlığımız için yürüyüşlere devam etmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turhan ise, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız an itibariyle oda ve borsa camiamızın aynı çatı altında birlikte yaptığımız 100 yıl koşumuzla ilgili başarılı sonuçlar aldık. 100 milyon adımda 100 öğrenciye burs sağlandı. Bu organizasyonda emeği geçen 550 katılımcımızı tebrik ediyorum” dedi.


Ödüller sahiplerini buldu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda 100 Milyon Adımla 100 Öğrenciye Burs Yürüyüş Etkinliği Ödül Töreni’nde katılımcılar İZTO Yürüyüş Takımı, EBSO Yürüyüş Takımı ve İTB Yürüyüş Takımı olarak üç farklı kategoride değerlendirildi.

Tüm takımlar genel sıralamasına göre Atatürk Tablosu kazananlar erkeklerde; Türker Adakale (EBSO Yürüyüş Takımı), Müslüm Aktaş (İTB Yürüyüş Takımı), Mustafa Gükrer (İZTO Yürüyüş Takımı), Birol Efe (İZTO Yürüyüş Takımı), Şeyhmus Alptekin (EBSO Yürüyüş Takımı) oldu. Kadınlarda ise; Sibel Kartelli (EBSO Yürüyüş Takımı), Nafiye Turhan (EBSO Yürüyüş Takımı), Devlet Pasin Ulutan (EBSO Yürüyüş Takımı), Ayla Ediz (İZTO Yürüyüş Takımı), Hilal Doğan (İZTO Yürüyüş Takımı) Atatürk Tablosu kazandı.


Takım içi derecelere göre plaket verildi

Takım içi derecelere göre plaket kazananlar EBSO Yürüyüş Takımı’ndan Çalışan veya Yakını Kategorisinde erkeklerde; Türker Adakale, Şeyhmus Alptekin, Serhat Kınay olurken kadınlarda ise Sibel Kartelli, Perla Koenka, Ayşen Şahin oldu. Üye veya Yakını Kategorisinde erkeklerde Mahmut Güven, M. Soner Ulutan, Taner Telcioğlu kadınlarda ise Nafiye Turhan, Devlet Pasin Ulutan F. Özden Uğur ödülün kazananı oldu.

İTB Yürüyüş Takımı Çalışan veya Yakını Kategorisi’nde erkeklerde Müslüm Aktaş Adem Uyar Akın Koç ödül alırken kadınlarda Cihan Okan İpek Cebeci Funda Egemen ödülün sahibi oldu. Üye veya Yakını Kategorisi’nde ise erkeklerde Tolga Uğurel, Rahmi Balsarı, Ercan Korkmaz; kadınlarda ise Hayat Eda Curtıs, Firdevs Pehlivan, Yüksel Satılmış plaket kazandı.

İZTO Yürüyüş Takımı’nın Çalışan veya Yakını Kategorisi’nde erkeklerde Mustafa Gükrer, Birol Efe, Derya Öztürk; kadınlarda Ayla Ediz, Hilal Doğan, Nurel Özer plaket kazandı. Üye veya Yakını Kategorisi’nde ise erkeklerde Adnan Bozbay, Mehmet Tahir Özdemir, Sabri Tek; Kadınlarda ise Esma Kaya Fatma Güner, Seda Lastikçi ödülün sahibi oldu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM