Pazar, Kasım 10, 2024

Deprem bölgesindeki mühendislere dijital destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), AmCham Türkiye ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen dijital akademi programının mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Deprem bölgesindeki mezun mühendislere ve bilgi teknolojileri, dijitalleşme gibi alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen katılımcılara akademisyenler ve alanında uzman profesyoneller tarafından online eğitimler verilen projeye dair konuşan AmCham Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “En önemli önceliklerimizden biri dünya çapında yeteneklerin yetişmesi ve Çeşitlilik-Kapsayıcılık unsurlarının gelişimine katkı sağlamak” dedi.

Turnaoğlu: Temel önceliğimiz yatırımları artırmak

Türkiye’de sanayinin gelişimi ve ihracatın ilerlemesi noktasında Gaziantep’in oldukça önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, “Gaziantep’te pek çok iş ortağımız var. Türkiye’de yatırımları artırmak, ülkemizi Ar-Ge, lojistik, üretim ve hizmet alanlarında bölgesel bir merkez haline getirmek, ekosistemimizdeki yerel şirketleri küresel pazarlara taşımak, yetenek gelişimine katkıda bulunmak ve ülkemizin yenilenen sanayi liginde dijital ve yeşil dönüşümde ön planda olmasına katkı sağlamak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Küçükparmak: Siber güvenlik eğitimi verildi

Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm hedefiyle yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda AmCham Dijital Akademi Projesi’ni değerli bulduklarını kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da projenin temel amacı üzerine konuştu. Küçükparmak, “Deprem bölgesinde üniversitelerin bilişim, bilgisayar, bilgi teknolojileri bölümlerinden mezun olmuş ve bu alana ilgilisi olanlara siber güvenlik, veri yönetişimi, ux, bulut bilişim ve buna benzer konularda eğitimler sunulması belirlendi. Programa seçilen katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ve alanında uzman profesyoneller tarafından hazırlanan çevrimiçi eğitimlere katıldı. Eğitimlerimiz 3 aylık süreçte başarılı bir şekilde gerçekleşti ve eğitim sonucunda 30 kişiyi mezun ettik” diye konuştu.

Program 13 modülden oluştu

13 modülden oluşan eğitim programında; Makine Öğrenimi ve Veri Analizi, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0, Büyük Veri, Siber Güvenlik, Veri Yönetimi, E-Ticaret, Dijital Çağda Kişisel Verilerin Korunmasının Zorluğu, Bilgi Güvenliği, Robotik Süreç Otomasyonu, Fintech, NFT, Blockchain, Bulut Bilişim, Web 2.0 Web 3.0 ve Elektronik Haberlerin Kullanımı konuları ele alındı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM