Cuma, Eylül 20, 2024

Türkiye-Rusya işbirliği güçlenecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret etti. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde; liderler arasındaki güçlü diyalogun varlığına, yakın işbirliğine, ikili ilişkilerin bölgesel ve küresel sorunların çözümündeki önemine vurgu yapıldı. 

Küresel ve bölgesel ölçekteki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişi, ticaret hacminin imal edilen ürünler üzerinden çeşitlendirilerek 100 milyar dolar hedefi doğrultusunda artırılması, liman altyapılarının güçlendirilmesi, ihraç izinlerinin hızlandırılması gibi alanlarda alınacak tedbirlerle ikili ticaretin daha da ilerletilmesi, yatırımlar, turizm ve yeni projeler konusunda işbirliğinin artırılması, enerji alanında Rusya ile işbirliğinin ilerletilmesi başlıkları ele alındı. 

Filistin-İsrail çatışmasının kalıcı ve barışçıl çözümü ve Gazze’ye insani yardım noktasında Rusya ve Türkiye’nin gereken çabayı göstereceği konusu da görüşüldü.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM