Perşembe, Eylül 19, 2024

Diş hekimlerinden uluslararası kongre 

İzmir Diş hekimleri Odası (İZDO) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi, diş hekimlerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerin yer aldığı ve toplamda 3 gün süren kongrede, sunumlar, kurslar, paneller, tartışma platformu ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. İZDO Başkanı Deniz Çağında, meslek odalarının yaşanan sorunlarla ilgili meslektaşları için çözüm üretmenin dışında en önemli görevlerinden birisinin kurslar, seminerler ve kongreler vasıtasıyla meslektaşların mezuniyet sonrası eğitim ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi. 

“Yenilikleri takip edip, bilgilerimizi tazeleyeceğiz”

30. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi’nde katılımcıların, diş hekimliğiyle ilgili bilimsel, teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduğuna dikkat çeken Çağında, “Bilimsel komitemizin özenle hazırladığı program, alanında isim yapmış yerli ve yabancı meslektaşlarımızı sizlerle bir araya getiriyor. Bu vesile ile güçlü sosyal etkinlikler ve bilimsel sunumlar ile yenilikleri takip edip, bilgilerimizi tazeleyip, dostluklarımızı pekiştireceğiz” dedi.

Kongrede 40’a yakın sunum gerçekleştirildi. İki ayrı salonda gerçekleştirilen sunumlara katılan diş hekimleri, akademisyenlerin güncel bilgileri, tanı ve tedavi tekniklerini anlattıkları sunumları izledi. Türkiye’deki ağız ve diş sağlığı endüstrisini bir araya getiren kongrede, sektörde lider dental firmalar da yeni ürünlerini beğeniye sundu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM