Cuma, Eylül 20, 2024

Mutlu işyerleri kazançta da mutlu

Happy Place to Work tarafından düzenlenen Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Listesi’ne giren şirketlerin, piyasadaki finansal performanslarının verileri paylaşıldı. Analize göre, listede ve BIST’te işlem gören Happy Workplaces şirketlerinin son altı aydaki performansı, BIST 30 endeksine dahil şirketlerin performansıyla karşılaştırıldı. Buna göre, listedeki şirketlere yapılan 100 TL’lik yatırımın, altı ay içinde 161 TL’ye yükseldiği belirtildi. Öte yandan, BIST30 endeksindeki şirketlere aynı miktarda yapılan yatırımın 68 TL kazanç sağladığı gözlendi.

Çalışana yatırım iki katı performans getiriyor

Bu verilere dayalı olarak çalışanlarına yatırım yapan şirketlerin BIST30 şirketlerinden iki kat daha yüksek performans gösterdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Türker Bas,  şirketlerin çalışan mutluluğuna verdiği önemin, sadece iş yerindeki atmosferi değil, aynı zamanda şirketin finansal performansını da olumlu yönde etkileyebileceğini vurguladı. Bu verilerin, şirketlerin insan kaynakları stratejilerini ve iş yaklaşımlarını değerlendirmede önemli bir rol oynayabileceğini belirten Prof. Dr. Bas, bu tür analizlerin, yatırım tavsiyesi olarak değil, çalışan mutluluğu ve iş performansı arasındaki ilişkiyi anlamak için bir araç olarak kullanılmasını önerdi.

“Çalışma ortamını iyileştirmenin ötesine geçmeliyiz”

Akıl sağlığının iş hayatı üzerindeki derin etkisine dikkat çeken Happy Place to Work iş geliştirme ortağı HiDoctor’un CEO’su Ahmet Bal ise “Şimdi iş yeri odaklı sorunları çözmenin, çalışma ortamını iyileştirmenin ötesine geçmenin zamanı. Buradaki her kurumun zaten bu aşamayı geçtiğini biliyorum. Kurumların çalışanları için, psikolojik destek başta olmak üzere kişiselleştirilmiş bütüncül esenlik hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayarak, daha mutlu ve başarılı bir gelecek için çalışma zamanı” diyerek insan odaklı yönetim stratejisi belirleyen kurumların yanında olacaklarını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM