Perşembe, Eylül 19, 2024

Kacır: Üretim yapısında orta-yüksek teknolojiye geçtik

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından ‘İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni’ düzenlendi. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin istikrarlı büyüme trendini sürdürmesi için dijital dönüşümün en önemli başlıklardan biri olduğunu belirtti. Kacır, “Düşük teknolojili ürün ihracatına dayalı yapıdan adım adım orta-yüksek teknolojili bir üretim yapısına geçtik” dedi.


Dijital dönüşümün lokomotifi; MEXT

Yeni teknolojileri geliştiren ülke idealine adım adım yaklaştıklarını söyleyen Bakan Kacır, “Sanayi ve teknoloji gelişim yolculuğumuz devam ederken, istikrarlı büyüme trendimizi sürdürmemiz için, dijital dönüşüm önemli kritik başlıklarımızdan biri. MESS’le yol arkadaşlığımız bu açıdan da oldukça kıymetli. Başarılı yürüyüşümüze en büyük örneklerden biri MEXT Teknoloji Merkezi. Sanayimizin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik etmek, dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan MEXT Teknoloji Merkezi, firmalarımızın dijital dönüşüm yolculuğunun lokomotifi rolü üstleniyor. 10 binlerce kişiye dijital yetkinlikler kazandırıyor” diye konuştu.

450 kuruluşa İSG yönetim sistemi belgesi

Geride bıraktıkları 21 yılda büyük bir sanayi ve teknoloji ekosistemi inşa ettiklerini ifade eden Kacır, “Bu ekosistem ile Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssüne dönüştürmekte kararlıyız. Türk Standartları Enstitümüz 2001 yılından bu yana gerçekleştirdiği belgelendirme ve standardizasyon çalışmaları ile ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi çalışmalarına öncülük ediyor. TS 18001 ile başlayıp TS EN ISO 45001 ile devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi çalışmalarında bugüne denk 450 kuruluşumuzu belgelendirdik. Ama hep birlikte bu sayıyı arttırmak için çalışmalıyız” cümlelerini kullandı.

“MESS, iş barışına önemli katkı sunuyor”

Öte yandan MESS’in Türkiye çalışma hayatı içinde seçkin bir yere sahip olduğunu da dile getiren Kacır, “Temsil ettiği 268 işveren üyesinde doğrudan 230 bin emekçimiz istihdam ediliyor. Dolaylı olarak ise istihdam edilen kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. MESS, ‘Yeni nesil sendikacılık’ anlayışıyla Türkiye’nin iş barışına önemli katkılar sunuyor. İşveren sendikası olarak MESS’in işçi sağlığına ve iş güvenliğine gösterdiği hassasiyet bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Çünkü işçi sağlığı ve iş güvenliğinin üç tarafı bulunuyor: İşveren, işçilerimiz ve elbette devlet” şeklinde ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için dijital dönüşüme vurgu yaptı
KAYNAKMESS
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM