Cuma, Ekim 18, 2024

Işıkhan: Bütün emekliler 5 bin TL ikramiye alacak

Vedat ışıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Vietnam heyeti ile yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını aktaran Işıkhan, “Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Çalışmayan emekliler ödenen 5 bin TL emekli ikramiyesi için kapsamın genişletildiğini kaydeden Işıkhan, “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin TL ikramiyeyi almış olacak” diye konuştu. 

Ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili açıklama yapan Işıkhan, “Çalışmayan kadınlara yönelik bir çalışma, Orta Vadeli Planda ele alacağımız konular arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM