Pazar, Eylül 8, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun

Türkiye’de 4 Aralık ile başlayan hafta yoğun bir ekonomi gündemiyle geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 4 Aralık Pazartesi günü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aynı gün içinde Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini duyuracak. 

TÜİK, 5 Aralık Salı günü Çevre Koruma Harcama İstatistiklerini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Reel Efektif Döviz Kurunu ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 6 Aralık Çarşamba günü Sanayi Kapasite Raporlarını açıklayacak. TCMB ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını duyuracak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise Menkul Kıymet Yatırım Fonlarına/Yatırım Ortaklarına İlişkin Günlük İstatistikleri paylaşacak. 

7 Aralık Perşembe günü TÜİK, İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasılayı, Eğitim Harcamaları İstatistiklerini ve Sağlık Harcamaları İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistikleri duyuracak. TCMB ise Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini ve TCMB Analitik Bilançoyu paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) Hazine Nakit Gerçekleşmelerini açıklayacak.

8 Aralık Cuma günü, TÜİK, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını paylaşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB) aynı gün Tesis İstatistiklerini ve Konaklama İstatistiklerini açıklayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) Havalimanı İstatistiklerini paylaşacak. HMB ise Merkezi Yönetim İç Borç İstatistiklerini açıklayacak. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Poliçe Adetlerini duyuracak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Menkul Kıymet Yatırım Fonlarına/Emeklilik Yatırım Fonlarına/Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Günlük İstatistiklerini paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM