Cumartesi, Kasım 23, 2024

EFD 11 yaşında: Finansal okuryazarlığın artmasına çabalıyoruz

Finans ve finansal enstrüman bilgisini topluma yaymak için projeler üreten Ege Finans Derneği (EFD) yola çıkışının 11’inci yılını kutladı. EFD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cengiz, İzmir’de bulunan tüm üniversitelerden temsilcilerin yer aldığı, bankalar ve aracı kurumlar ile reel sektör kuruluşlarının temsil edildiği, yönetici düzeyinde konularında uzman üyeleri bünyesinde bulunduran bir dernek olduklarını belirterek, özellikle toplumda finansal okuryazarlığın artması için çaba harcadıklarını söyledi. 

Cengiz: Bizim işimiz ekonomi”

Finans alanında çalışanları, finansçıları bir araya getirerek mesleki birlik oluşturmayı ve devamında finans mesleğinin tanıtılması, geliştirilmesi, mesleki ilkelerin belirlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Cengiz, “Son yıllarda ekonomide yaşanan zorluklar pandemi etkisi ile çok daha fazla hissedildi. Enflasyon, faiz, finansal alanda daralma, enerji, petrol fiyatları, savaşlar, paraya ulaşmakta zorluklar gibi birçok belirsizlik var.  Bu durum şirketler başta olmak üzere toplumun her kesimini etkiliyor. Gelinen noktada ekonomiyi anlamak ve doğru karar verebilmek için ‘Dijital Okuryazarlık ve Finansal Okuryazarlık’ kavramları çok önemli hale geldi.  Bizim işimiz ekonomi, finans. Bu sosyal hayata, yaşamın her anına da dokunuyor. Türkiye’nin bunun dışındaki dertleri ile dertlenmememiz imkânsız, dışında kalamayız. Doğru bulmadığımızı, yanlışları söylemek, çözümü de sunmak görevimiz diye düşünüyoruz. Hiç birimiz hepimiz kadar başarılı olamayız. Bir ekip onu oluşturan bireylerden çok daha fazlasını yapar” diye konuştu.

Manas: Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonlar gelecek

Konuk konuşmacı olan Girişimci ve Fütürist Alphan Manas ise düşündürücü, ‘Geleceğe Hazır Mısınız’ başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Manas, sunumunda milenyum ve Z Kuşağı, Geleceğin Yerleşim Şekilleri, Semantik Web, Özerk Ajan, Dijital Göçebe Köyleri, Yetkinliklerimiz Gelecek İçin Yeterli mi, Yaratıcılık, Pratik Zeka ve İvonatif Düşünce, Beyin Dalgalarından Yararlanma, Süper Akıllı Toplum konularına değindi. ‘Süper Akıllı Toplum’ olması için de dijital okuryazarlığın olması gerektiğini dile getiren Manas,  “Yapay Zeka, Hayvanlarla İletişim, Yapay Zeka Yöneticiler, Sağlık Kabinleri ve Dijital Sağlık kavramları öne çıkacak. Nükleer Enerji çok önemli hale gelecek. Karbon Ayak İzi ve Yeşil Mutabakat hayatımızı çok etkileyecek. Kuantum Pilleri daha çok hayatımızda olacak. Şirketler değişecek.  Yaşlı Ekonomisi öne çıkacak. Devlet son olarak Denetim Mekanizmasını oluşturarak aramızdan ayrılacak ve yerine Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonlar gelecek” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM