Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekonomi gündemi: 7 Aralık 

Türkiye’de 7 Aralık Perşembe günü ekonomi ve siyaset alanında yaşanacak önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunacağı Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile ikili görüşmesinin ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis’i kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğine katılacak.

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Karadağ Meclis Başkanı Andrija Mandic ile bir araya gelecek, HEDEP Meclis Grubu’nu ziyaret edecek.

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ATO Congresium’da 1. Elektronik Harp Sempozyumu’na katılacak.

4- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Dünya İnsan Hakları Sempozyumu”na iştirak edecek.

5- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6 Nolu Aile Destek Merkezi, Belediye Kadın Yaşam Merkezi-Bilgi Evi-Kütüphane, Kadın Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi açılışlarına katılacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, kadın girişimcilerle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

6- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray Spor Kulübü ile Deprem Konutu Yapım Protokolü imza törenine katılacak.

7- TBMM’den Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

9- Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına ilişkin il bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla ile eğitim ve sağlık harcamaları istatistiklerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM