Pazartesi, Eylül 16, 2024

“Bu düzenleme yatırımcının cesaretini kırar”

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önlemlerin, ticaretin engellenmesi seviyesine bir noktaya ulaştığını söyleyen Bozkurt, “Ülkemizde yatırım yapmayı planlayan yerli ve yabancı yatırımcıların cesaretlerinin kırılmasına sebebiyet verebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesine engel teşkil edecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, “Çıkan son tebliğ ile sadece pazara yeni giriş yapacak marka ve modeller değil, ülkemizdeki yerleşik ve hatta üretim yatırımı olan markaların da birçok modelinin satışını engellemeye yönelik bir durum oluştu” diye konuştu.


“Rekabetçi bir ortama engel olunmamalı”

Elektrikli araç teknolojisinin gerektirdiği tüm güvenlik standartlarının belirlenmesi gerekliliğini ifade eden Bozkurt, “Bunun birebir uygulanması şartı getirilmeli. Bu şekilde hem elektrikli araç kullanıcısının hem de araca hizmet veren teknisyenlerin güvenliği en üst düzeyde sağlanmalı, gereken standartları yerine getirmeden hiçbir markanın pazara girişine izin verilmemeli. Bununla beraber tüm dünyada kabul görmekte olan elektrikli araçların, vatandaşın faydasına olacak şekilde rekabetçi bir ortam yaratmasına da engel olunmamalı“ ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM