Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekonomi gündemi: 11 Aralık 

Türkiye’de 11 Aralık Pazartesi  günü ekonomi ve siyaset alanında yaşanacak önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, DSİ tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katılacak.

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak Meclis Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

3- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadın Girişimciler Paneli ile Birleşmiş Milletler “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75’inci Yıl Dönümü Bağlamında Ailenin Korunması: Sözden Eyleme” başlıklı oturumuna katılacak.

4- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı açılışına iştirak edecek.

5- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde DSİ tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katılacak.

6- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’ni uğurlama törenine iştirak edecek.

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin ödemeler dengesini açıklayacak.

8- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayı iş gücü istatistiklerini ve sanayi üretim endeksini duyuracak.

9- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl ve 7 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

10- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında Bakanlıkta gerçekleştirecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM