Pazartesi, Eylül 16, 2024

Büyükekşi: Ligler 19 Aralık’ta başlayacak

Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler’in saldırıya uğramasının ardından ertelenen liglerin 19-20-21 Aralık’ta yeniden başlayacağını açıkladı.


“Türkiye Kupası maçlarını erteleyeceğiz”

19 Aralık Salı günü tüm liglerin yeniden başlayacağını söyleyen Büyükekşi, “Hafta sonu oynanması gereken 16. hafta maçları 10 Ocak’ta oynanacak. Salı-Çarşamba-Perşembe günü fikstür 17. hafta maçları ile devam edecek. Takvimde 10 Ocak’ta görünen Türkiye Kupası maçlarını ise başka bir tarihe erteleyeceğiz. Ligin devre arasında disiplin talimatında değişiklikler yapacağız. Bu olayın tekrarlanmaması için ilave yaptırımlar ve para cezası getireceğiz” diye konuştu.


“Hakemlerle kamp yapacağız”

Bu hafta sonu hakemlerle kamp yapacaklarını ifade eden Büyükekşi, “Psikolojilerinin eski hale gelmesi için büyük bir çaba içerisinde olunacak. Öz güvenlerini yerine getirmeye çalışacağız. Hakemlerin hepsi empati yapıyor. Biz de onlara gerekeni anlattık ve onlar da mutabık kaldı. Halil Umut Meler de UEFA ve FIFA tarafından saygın bir hakemimiz. EURO2024’te de görev almasını bekliyoruz. Geçen hafta hakemlerin başında Rosetti ile görüşme yaptım. Halil Umut Meler’in bırakmayı düşündüğü doğru değil” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM