Pazartesi, Eylül 16, 2024

İnci Holding’de bayrak değişimi

inci holding

Ege sanayisinin temel direklerinden İnci Holding’te bayrak değişimi yaşanıyor. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, görevini 1 Ocak 2024 itibariyle Cihan Elbirlik’e devredecek. Üçüncü nesil arasındaki bayrak devrinden gurur duyduğunu ifade eden Elbirlik, “Yarının dünyası için teknoloji odağımızla bugünden yatırımlar yapıyoruz” dedi.


“Enerji verimliliğine yönelik teknolojilere yöneliyoruz”

Mevcut ortaklıklarında ve iştiraklerinde dijitalizasyon ve sürdürülebilirlik ajandalarının önemine değinen Elbirlik, “Aynı zamanda malzeme ve enerji verimliliğini yansıtan ürünlere yatırım yapmak da ön plana çıkıyor. Kurumsal girişimci ruhumuzla; yenilenebilir enerjinin üretiminden tüketimine, hatta şarj noktalarına kadar enerjinin daha verimli kullanılmasına yönelik teknoloji ve servislere odaklanıyoruz. Önümüzdeki döneme; kurumsal girişimcilik alanındaki birikimlerimiz ile daha cesur ve daha global iddiası yüksek projelerle hazırlanıyoruz” dedi. İnci Holding’in uluslararası pazarlardaki başarıları, sektörlerinde ihracat ve teknoloji lideri olmasının bu yeni görevinde kendisine daha da önemli bir misyon yüklediğini söyleyen Elbirlik, “Yenilikçi yönetim kurgumuzla farklılaşan bir Holding olarak yolumuza hızla devam ediyoruz” diye konuştu.


“Türkiye ekonomisi için değer yaratıyoruz”

Grubun global bir Türk şirketi haline gelerek üç nesildir büyüdüğünü söyleyen Gök ise “Bugün 11 şirket, 9 fabrika ve 3 bin 200 çalışanımız ile Türkiye ekonomisi için değer yaratıyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ını 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz” dedi. Yapılan yatırımlar, global ortaklıklar ve sağladıkları istihdam ile ülkenin kalkınmasına önemli katkıda bulunduklarını kaydeden Gök, “Jantta dünyanın bir ucundaki Brezilyalı Maxion Wheels, aküde dünyanın diğer ucundan, Japonya’dan GS YUASA, lojistikte yine Japon Yusen Lojistik ile birlikte büyüyor ve ortaklarımızla gelişiyoruz. Maxion İnci Jant Grubu, İnci GS Yuasa ve Yusen İnci Lojistik iştiraklerimizle faaliyet gösterdiğimiz her sektörde güçlü bir oyuncu haline geldik. Yenilikçi bakış açımızla stratejik yatırımcısı olduğumuz Vinci Girişim sermayesi şirketimiz ile 5 yıl içerisinde 9 farklı yatırıma imza attık. İstihdam, üretim ve ihracat gücümüz, inovasyon ve sosyal yatırımlarımız ile hayatın her alanına dokunmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM