Perşembe, Eylül 19, 2024

Eşrefpaşa’yı ayağa kaldıran hekim

1960’ta İzmir’in Kiraz ilçesinde doğdu. Öğretmen bir babanın ve ev kadını bir annenin ilk çocuğu. Lise için İzmir’e, Bornova Anadolu Lisesi’ne geldi, yatılı okudu ve 1977’de mezun olduktan sonra ver elini İstanbul… 1983’te de İstanbul Tıp Fakültesi’nden (Çapa) mezun oldu. Antakya’daki mecburi hizmeti sonrasında 1985’te genel cerrrahi ihtisası için Şişli Etfal Hastanesi’ne atandı.

Birçok hastanede genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. Son görev yeri, Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi oldu. Ondan önceki görev yeri, en uzun süre çalıştığı sağlık kurumu olan (20 yıl) Alsancak Devlet Hastanesi idi. Bu süre zarfında Konak’ta, İzmir’de pek çok hastanın derdine derman oldu.


Ekip çalışmasıyla gelen başarı

Eşrefpaşa Hastanesi’ne genel cerrah olarak atandı ve bir süre sonra başhekimliğe getirildi. Buradaki Acil Servis kapalıydı. Ameliyathane çalışmıyordu. Hastane adeta rölantideydi. Kısa sürede yeniden yapılanma gerçekleşti. Acil Servis de, Ameliyathane de çalışmaya başladı. Sayesinde atıl olan Endeskopi cihazı devreye girdi.

Sadece bu kadar değil… Hastaneyi ayağa kaldırdı çalışma arkadaşlarıyla birlikte başhekim. Yaşlı, ağır hasta ve engellilere dönük Evde Sağlık Hizmeti birimini kurdu. Buca’da gayrifaal olan ve iki hidroterapi havuzu bulunan Fizik Tedavi ünitesini işler hale getirdi. (Burada ben de fevkalade bir tedavi aldım.

Daha önce de merkezde Dahilkiye’de ciddi bir rahatsızlığımdan dolayı tedavi aldım, bir de kalp muayenesi oldum ve sistemin tıkır tıkır işlediğini müşahede ettim). Buca’da ayrıca tıkanan prosedürü aşarak bakanlık izni ile Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılmasını sağladı. Karşıyaka ve Buca’daki poliklinikleri açarak Eşrefpaşa Hastanesi’nin daha geniş bir tabana hizmet vermesini sağladı. Hastalar, gerektiğinde Eşrefpaşa’ya götürülüp getirildi.


O şimdi belediye meclis üyesi adayı

Yukarıda bahsettiğim Eşrefpaşa Hastanesi’nde devrim yapan, hastaneyi ekibiyle birlikte ayağa kaldıran hekim, Genel Cerrahi Uzmanı Kadir Devrim Demirel. Muhitinde ona “Devrim” diyorlar. Ben de “Devrim” diyorum. O sadece bir hekim değil. Bir düşünce grubunda daha yakından tanıdım kendisini. Aynı zamanda çok şey biriktirmiş, entelektüel bir kimlik. Çok iyi bir yönetici. Çok da güzel kalemi var, İzmirli refikimiz Yenigün’de çok lezzetli yazılar da kaleme alıyor. Devrim Demirel’de bir “başkanlık” profili var. Ancak o mütevazı bir adım attı ve Konak’tan belediye meclis üyeliği için başvuru yaptı 2024 yerel seçimleri için CHP’den. Onun üst sırada, Büyükşehir Meclisi’ne de gidecek şekilde aday gösterilmesi çok olağandır.

Konak’a sığacak bir profil değil. Böylelikle hem İzmir genelinde hem de Konak’ta hemşerilerine, kente özellikle sağlık ve sosyal destek bağlamında katkıda bulunma yükselmesi gerekiyor; bunun yolu da Devrim Demirel gibi iyi yetişmiş ve entelektüel yanı da olan, arkasında başarı hikayeleri olan  ihtisas sahiplerinin üst sıralarda meclis listelerine yer verilmesinden geçiyor.

Devrim Demirel’i CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın, Konak ve İzmir kamuoyunun; Konak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarının ve tabii ki özellikle CHP Genel Merkezi’nin ve bu arada aynı liseden kardeşi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in; CHP’nin İzmir kanadından MYK Üyeleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’in dikkatlerine getirmek boynumun borcu. Keşke Devrim Demirel gibi başka ihtisas sahibi ve temsil gücü yüksek başka isimler de meclisin üst sıralarında olsa…

X X X

Geçtiğimiz perşembe günü Demokrat Gündem’in görüntülü yayın konuğu oldum ve genel yayın yönetmeni Halide Demir’in yerel seçim süreciyle ilgili sorularını yanıtladım. Demokrat Gündem’in Youtube yayınından kaçıranlar izleyebilir.  Bu arada İzmir’in ilk ve tek kadın gazete patronu-girişimcisi Halide Hanım’a yayın hayatında başarılar diliyorum.

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar