Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hindi etinde üretim ve tüketim yıldan yıla ivmeli bir şekilde artarken; hindi eti ihracatı da aynı hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye’de kişi başı hindi tüketiminin arttırılmasının kırmızı ete alternatif olması nedeniyle büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Son derece sağlıklı, besleyici ve lezzetli hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” dedi.
Türkiye’de kişi başı hindi eti tüketiminin istenilen seviyeden oldukça düşük kaldığını vurgulayan Demir, “Türkiye’de kişi başına 540 gram tüketimi olan hindi etinin, Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kilogram seviyelerine çıkma potansiyeli var” diye konuştu.
“Sağlıklı beslenmek isteyenler için eşsiz bir gıda”
Sağlıklı beslenmek isteyenler, spor yapanlar ve diyet yapanlar için hindi etinin eşsiz bir gıda olduğunu belirten Demir, “Büyüme, gelişme ve sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tüketilmesini tavsiye edilen hindi eti vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri içeriyor. Düşük yağ oranıyla kalp dostu ve protein açısından da çok zengin bir besin kaynağı. Aynı zamanda içeriğindeki yüksek triptofanla mutluluk veren besinler arasında da gösteriliyor. Yılbaşı ile hindi eti tercihinin arttığı bu günlerde tüketicilerimizin güvenilir markaların ürünlerini tercih etmelerini öneriyoruz. Ambalajlı ürünler satın alınırken mutlaka üretim ve son tüketim tarihleri kontrol edilmeli. Hindi eti satın alındıktan sonra en kısa sürede pişirilmeli veya 1 ile +4 derecede muhafaza edilmeli” değerlendirmesinde bulundu.