Pazartesi, Eylül 16, 2024

Asgari ücrette kritik hafta

Türk Lirası

Milyonların gözü yeni asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte tüm gözler toplantı gününe odaklandı. Asgari ücrette üçüncü toplantının tarihi henüz açıklanmadı. Asgari ücretin 31 Aralık sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor. Bu nedenle yeni toplantının önümüzdeki hafta içinde bir gün yapılması bekleniyor.

İlk toplantısını 11 Aralık’ta, ikinci toplantısını 18 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda, taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Bu hafta yapılacak olan toplantıda artık rakamlar konuşulacak. Rakamlar üzerinden müzakere süreci yürütülecek ve bu hafta içerisinde asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyledi. Bakan Işıkhan, “İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor” ifadelerine yer vermişti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM