Pazartesi, Eylül 16, 2024

“Kampanyaya özel müteahhitler de dahil edilmeli”

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan ‘Yarısı Bizden’ kampanyasını değerlendirdi. Kampanyanın Ankara dahil Türkiye’nin bütün büyük şehirlerine yayılmasını istediklerini ifade eden Akçam, “Özel müteahhitlerin de kentsel dönüşümün imalatına dahil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kampanyaya şu ana kadar 1 milyon 233 bin başvuru yapıldığına açıklayan Akçam, “Cumhurbaşkanı, Yarısı Bizden kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu açıklamadan da yola çıkacak olursak biz, özel müteahhitlerin de kentsel dönüşümün imalatına dahil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bahsedilen sayılar çok yüksek. Eğer ki özel müteahhitlerin de desteği alınırsa daha sağlıklı ve kısa sürede kentsel dönüşüm tamamlanacaktır” cümlelerini dile getirdi.


“Ödemesiz konut almanın yolu açılmalı”

Kampanyaya ilişkin akıllarda bazı soru işaretleri olduğuna da dikkat çeken Akçam, “En büyük sorun hissedarın konutunu alırken ödeme yapıp yapmayacağı. Bize göre kentsel dönüşme dahil edilecek hissedarın ödemesiz bir şekilde konut almasının yolunun açılması gerekiyor. Vatandaş listesini verdiği zaman ödemesiz bir konut alabilmeyi ister. Bunun bu kampanyada mümkün olması gerekiyor ki hem alan hem de satan memnun olsun” ifadelerini kullandı.


“Kredi ödemesi evler bittikten sonra başlayacak”

Kampanyanın ev sahibi olmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu belirten Akçam, “Genel anlamda bakınca ‘Yarısı Bizden’ kampanyası güzel ve konut sahibi olmanın zor olduğu şu günlerde yerinde bir kampanya. Çünkü devlet konut sahibi olacak kişiye birçok ayrıcalık tanıyor. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL tahliye desteği verilecek olması, bunun yanı sıra kredi ödemesinin evler bittikten sonra başlayacak olması ve ilk 2 yıl faiz ödenmemesi açıkçası ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çok iyi bir fırsat. Fakat az önce bahsettiğim nedenlerden dolayı kampanya daha da iyileştirilmeli. Bunun için de bakanlık yetkilileri bizim gibi meslek odaları ile fikir alışverişinde bulunabilir” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM