Perşembe, Eylül 19, 2024

Serter: Karabağlar’ı marka haline getireceğiz

GÜLCİHAN ALTINKAYA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, düzenlenen toplantıda aday adaylığı sürecini ve projelerini anlattı. Eski CHP İzmir İl Başkanı ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili olan Serter, Karabağlar’ı marka ve görünür bir ilçe haline getirmek istediklerini söyledi.

Bazı noktalarda Karabağlar’ın biraz geride kaldığını belirten Serter, “Karabağlar 500 bin nüfusuyla İzmir’in Menderes’ten sonra ikinci büyük ilçesi. Çok ciddi bir iş aktivasyonun olduğu bir kent. İnanılmaz derecede bir ticari sirkülasyonu var. Bunların hepsinin ön planına çıkartılması lazım. Öncelikli olarak Karabağlar’ın daha görünür bir mobilya merkezi olması için mücadele edeceğiz” dedi.


5’li koordinasyonla gençlere istihdam imkanı  

Kadınlar ve gençlerin çok önemli olduğunu söyleyen Serter, “Kadınlar için semt merkezlerini arttıracağız. Onların oralardaki sosyal aktivasyonlarını hayata daha rahat bakabilmeleri için mücadele etmememiz gerekiyor. İş dünyası, üniversite, İşkur ve büyükşehir belediyesiyle ve hükümeti de içine alarak 5’li koordinasyonla Karabağlar’daki işsiz gençlerimizi işle buluşturacağız. Şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik, parasızlık ve enflasyon. Bunların önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Yerelde de böyle bir sorumluluğu üstleniyorum. Öte yandan 76 bin engelli vatandaşımız var. Onlar için belirli öbeklerde eğitim amaçlı engelli merkezlerini fazlalaştıracağız. Sadece şu anda bir tek engelli merkezimiz var. Ancak o da ulaşımı zor olduğu için sorun yaratıyor. Onları hayata kazandırmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Serter, “Bayraklı ve Karabağlar’da 15 yıldır 3 dönem boyunca Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı sallanıyor. Bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Çok ciddi çalışmalarımız var. Hem sivil toplumla hem halkla iç içeyiz. Esnafla, iş dünyasıyla, bütün sektörlerle, metal sanayi, mobilya sanayi ve diğerleriyle de devamlı beraber oluyoruz. Daha vizyoner projelere beraberce yol alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Gençler için 24 saat açık kütüphane

Gençlere dönük 24 saat açık kütüphaneler yapacaklarını aktaran Serter, “Bunlardan 4-5 tanesini bazı yerlerde konuşlandırıp özellikle üniversite ve lise öğrencilerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Onlarla minimum ayda bir kere o kütüphanelerde ben veya başkan yardımcısı arkadaşlarım bir araya geleceğiz. Herkesin meslek dalına göre söyleşiler yapmayı düşünüyorum. Gençlerimizi daha fazla topluma motive etmek ve Karabağları daha fazla sevdirmemiz gerekiyor. Burası önemli bir ilçe. Bu kenti canlandırdığımızda, ayağa kaldırdığımızda Türkiye ayağa kalkmış olacak. 81 ilden vatandaşımız Karabağlar sokaklarında kümelenmiş vaziyette yaşıyor. O kadar renkli bir profilimiz var ki bu renkliliği Türkiye’ye yansıtmalıyız” sözlerine yer verdi.


Çocuklar müzikle buluşacak

El elden üstündür projesi gerçekleştireceklerini dile getiren Serter, “Orada askıda ekmek projesini kapıya ekmek yapacağız.  Kapısına ekmeği koyacağız. Kimin koyduğunu o vatandaşımız anlamayacak. Evdeki gençleri de hayata katacağız. Onlara iş imkanları yaratacağız. Potansiyelimiz çok yüksek. O potansiyelin hepsini de Karabağlar’a yansıtacağımı biliyorum. Ayrıca Konak’ta Barış Çocuk Orkestrası vardır. Bu orkestra ile dar gelirli vatandaşların çocukları kemanla, kontrbasla, klarnetle, flütle buluştu. Bunun Karabağlar’da ikincisini yapacağız. Buradaki çocuklarımızı müzikle buluşturacağız” dedi.

Karabağlar’ın daha fazla tanınması için çalışacaklarına değinen Serter, şunları söyledi: “Bizim iki tane çok güzel köyümüz var. Bir tanesi Tırazlı, bir tanesi Kavacık. İzmir Kavacık’ı festivalden festivali tanıyor. Ama bu yerleri 365 gün tanınır hale getireceğiz. Oradaki oksijen, oradaki o hava o kadar güzel olacak ki oraya hafta sonları ring servisi yapacağız.” 

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Serter, “CHP olarak hedefimiz 11 tane Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nda kalmayıp bu sayıyı 15’e çıkarmak. Özellikle ilk açıklanan Balıkesir ve Bursa’yı mutlaka alacağız. Ayrıca 253 tane olan belediye, ilçe ve büyük ilçe sayısını da 300’e kadar çıkartmayı düşünüyoruz” diye ifade etti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM