Cuma, Eylül 20, 2024

Yılın son haftasında ekonomi gündemi

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’de ekonomi gündemi 25 Aralık Pazartesi ile başlayan haftada yılın son mesaisini yapacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haftanın ilk iş günü Kazanç Yapı İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksini paylaşacak. İçişleri Bakanlığı ise Düzensiz Göç İstatistiklerini duyuracak.

26 Aralık Salı günü TÜİK, Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranını paylaşacak. 

TCMB 27 Aralık Çarşamba günü, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak.

28 Aralık Perşembe günü TÜİK, Ekonomik Güven Endeksini paylaşacak. Aynı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistikler ile Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistikleri duyuracak. TCMB ise Menkul Kıymet İstatistikleri ve Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak.

TÜİK 29 Aralık Cuma günü Bitkisel Üretim İstatistikleri, Dış Ticaret İstatistikleri ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Net Borç Stoku İstatistiklerini paylaşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı İstatistikleri, Çalışma İzin İstatistikleri ve İş Uyuşmazlığı İstatistiklerini duyuracak. BDDK, Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistikler ve Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistikleri paylaşacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM