Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmir’in bazı ilçelerinde yılbaşı etkinlikleri iptal edildi

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 12 askerler için İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı için düzenlenen bazı etkinlikleri iptal etme kararı aldı. Büyükşehir tarafından alınan kararın ardından bazı ilçe belediyelerde de yılbaşı için düzenlenecek olan etkinlikler iptal edildi. 


“Ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz”


Kemeraltın’da düzenlenecek olan yılbaşı etlinliklerinin iptal edildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gencecik evlatlarımızın şehadet haberleri yüreklerimizi dağladı. Ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Halkımızın da aynı hassasiyet içinde olduğundan eminim. Bu nedenle yeni yıl kutlama, eğlence programlarını iptal ettik. Gelecek yeni yılları barış içinde, sevinçle, mutlulukla kutlamak en büyük dileğimiz” dedi. 


Bornova Belediyesi

Yılbaşı etkinlileri için iptal kararı alan bir diğer ilçe Bornova oldu. Belediye tarafından düzelenecek olan yılbaşı etkinliklerinin iptal edildiğini resmi belediye hesabı üzerinden paylaşan Bornova Belediyesi,” Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerimizin acısı yüreğimize kor gibi düştü. Bu hafta düzenlemeyi planladığımız tüm kültür sanat etkinliklerimizi iptal ettiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi. 


Karabağlar Belediyesi

Karabağlar Belediyesi’de yılbaşı için düzenlenen etkinlikleri iptal ettiğini sosyal medya hesapı üzerinden yaptığı paylaşım ile vatandaşlara duyurdu. Belediye’nin resmi hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Değerli Karabağlarlı hemşehrilerim, 12 kahraman vatan evladımızı şehit vermenin derin acısını milletçe yaşıyoruz. Şehitlerimizinin acısının yüreklerimizi dağladığı bu günlerde, düzenlemeyi planladığımız tüm yeni yıl etkinlikleri iptal edilmiştir” denildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM