Pazar, Eylül 8, 2024

Güneş, Denizli’den yükseliyor

Türkiye’nin ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Denizli’de, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Sanayi Odası örnek bir süreç yöneterek, güneş enerjisi santralleri kurulumlarının artışı için her türlü desteği sağlıyor. Yenilenebilir enerjinin yükselişi için sanayici ile ileri mühendislik ile güneş enerjisi santrallerini kuran EPC firmalarıyla köprü kuruluyor. Denizlili sanayici ‘yeşil mutabakat’ ve ‘sıfır karbon’ hedeflerinde başarılı olan, EPC firması OzEnergy ile gerçekleştirdiği verimliliği yüksek güneş enerjisi santralleriyle, ülkede elektriğini temiz enerjiden sağlamak adına en hızlı adımları atan illerden biri oldu.


“Denizli ile güneş enerjisi iş birliklerimizi artırıyoruz”

OzEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Denizli Sanayi Odası’nın 50. yaşını kutluyorum. Uzun yıllardır hayata geçirdiğimiz başarılı projelerde Denizli Sanayicileriyle birlikte iş yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu olmak üzere tüm Denizli Sanayi Odası çalışanlarına yenilenebilir enerjiye, güneş enerjisine verdikleri önemden ve iş birliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Denizli ile güneş enerjisinde olan iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.


“Denizli yenilenebilir enerji yatırımlarında öncülüğünü sürdürecek”

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, “Enerji ihtiyacımızı karşılamak, bütçeye yük getiren bedelden kurtulmak, aynı zamanda enerjide dış ticaret açığına neden olan cari açığı bir nebze olsun azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için yenilenebilir enerji yatırımlarında öncü il olmayı hedefliyoruz. Güneş enerjisi santralleri kurulumları ile tükettiği elektriğin en maksimumunu güneşten üretmek üzere OzEnergy gibi EPC firmalarıyla iş birliklerimizi genişleteceğiz. Çünkü geleceğimiz için yenilenebilir enerji yatırımlarımızı mutlaka artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM