Pazartesi, Eylül 16, 2024

İnci Holding’den sürdürülebilir tarıma destek

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Gök, Hasat Hibe Programı’nın havayı, suyu, toprağı onaran kişileri destekleme arzusuyla ortaya çıktığını aktardı


Hasat Hibe Programı, lisansüstü düzeyde bir programa kayıtlı öğrencilerin, hava, su toprak odağında sürdürülebilirlik ile ilişkili projelerinin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla tasarlandı

İnci Holding tarafından, lisansüstü düzeyde bir programa kayıtlı öğrencilerin, hava, su toprak odağında sürdürülebilirlik ile ilişkili projelerinin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla tasarlanan Hasat Hibe Programı kapsamında Hasat Zamanı etkinliği gerçekleştirildi. Hibe ve patent desteği alan projelerin açıklandığı etkinlikte, programın 2023 finalistleri proje sunumlarını paylaştı. Etkinlikte hibe desteği verilen 10 proje açıklandı. Projenin havayı, suyu, toprağı onaran kişileri destekleme arzusuyla başladığını aktaran İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Gök, projenin büyüyerek ve artarak devam edeceğine inandığını söyledi.


Ürkmez: Ekosistemi yeniden geliştirmeye başlayabiliriz

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez de “Yıkmaya başladığımız bir ekosistemin yerine, farklı ekosistemler filizlendiriyoruz ki yıkıma uğrattığımız ekosistemi yeniden geliştirmeye başlayabiliriz” dedi.

İnci Vakfı Gelişim Atlası Elif Türkmen Elbirler ise “Dünyanın sorunları ihtiyaçlar çok fazla. Tarafımızı belli ettiğimiz bir yer var. Sorunun mu yoksa çözümün mü tarafında olacağız? Yerel yönetimler, özel sektör, kamu ve bireylerin inisiyatifi çok önemli” diye konuştu.


Tugay: İzmir’in karbon nötr hedefinde öncü olması gerekiyor

İzmir’in Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda öncü kent olma rolüne çok yakıştığını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da “İzmir bu anlamda önemli bir insan kaynağına, ekosisteme sahip. Kamu ayağı zayıf, bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlkesel olarak su, gıda, enerji ve toprak olmak üzere 4 başlık altında kendimize strateji ve eylem planı oluşturmaya çalışıyoruz. Enerji verimliliği konusunda yoğun çalışıyoruz. İzmir’in önümüzdeki yıllarda karbon nötr hedefinde öncü olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM