Perşembe, Eylül 19, 2024

Savunma sanayinden 2023’te 5,5 milyar dolarlık ihracat

savunma sanayi

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, sektörün 2023 yılı değerlendirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Savunma sanayinin 2023’te 5,5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştığını söyleyen Görgün, 10,2 milyar dolarlık sözleşmeye de imza atıldığını vurguladı. Sektörün 2024 yılı hedeflerine de değinen Görgün, savunma sanayi olarak 40’ın üzerinde projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Değeri 10 milyar doları aşan sözleşme imzalandı

Savunma sanayinin, 3 bin 500’ü aşkın firmayla Türkiye ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline geldiğini söyleyen Görgün, “Bu kapsamda yürütülen 850’yi aşkın sayıda proje ve diğer ilgili faaliyetlerin sonucunda gelinen noktada, savunma ve havacılık sanayii ihracat rakamımız 2023 yılında yüzde 27’lik artışla 5,5 milyar dolara ulaştı. İnsansız hava araçları başta olmak üzere, helikopterler, kara araçları, deniz araçları, silah ve mühimmatlar, füze sistemleri, elektronik sistemler ve radar sistemleri üreten firmalarımız 2023 yılında toplam değeri 10 milyar 240 milyon doları aşan sözleşmeler imzaladılar. Savunma sanayiimiz son 10 yıl içinde dünyanın dört bir yanına, farklı coğrafyalarda 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç etti” diye konuştu.


“Geleceğin muharebe ortamına hazırlanıyoruz”

Türk savunma sanayiinin güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını en etkin biçimde karşılamak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Görgün, “SSB olarak, bir yandan harekât sahasında ortaya çıkan ihtiyaçları karşılarken, bir yandan mevcut projelerimizi geliştirmeye devam etmekte, öte yandan da teknolojik ilerlemeleri yakından takip edip geleceğin muharebe ortamına hazırlanıyoruz” dedi. 


 “7 değer üzerinde inşa ediliyor”

SSB’nin vizyonunun 7 temel değer etrafında inşa edildiğini dile getiren Görgün, “SSB’nin rolleri, sürdürülebilirlik anlayışı, Ar-Ge ve teknoloji yönetimi, iş yapış kültürü, ihracat odağı ve yetenek yönetimi ve gelişim konularında elde edeceğimiz kazanımların Türk savunma sanayiine büyük bir ivme kazandıracağından eminiz. Savunma Sanayii Başkanlığımızın düzenleyici, geliştirici, teşvik edici, yol gösterici, kolaylaştırıcı olmak üzere beş temel rolü üzerinde çalışıyoruz” cümlelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM