Pazartesi, Eylül 16, 2024

JTI Türkiye, en iyi işveren seçildi

Bağımsız araştırma kuruluşu ‘Top Employers Institute’ tarafından gerçekleştirilen uluslararası araştırma sonucu JTI Türkiye, en iyi işveren seçildi. Şirket, Türkiye Top Employer listesinde de ikinci sırada yer aldı. Araştırma sonucunu değerlendiren JTI Türkiye İnsan ve Kültür Direktörü Sanlı Güler, “Bu yıl itibarıyla tam üç senedir Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında ilk üçte yer alıyoruz. Bu yıl yirmi değerlendirme kriterinin yüzde 65’inde yüzde 100, diğer kriterlerde ise ortalama yüzde 96 başarı sağladık” dedi.


“Tek ekip kültürünü sağladık”

Şirket içerisinde ‘tek ekip’ kültürünü ve hedef birliğini sağladıklarını vurgulayan Güler, pandemi döneminde başlattıkları çalışan esenliği uygulamalarının gelişerek devam ettiğini söyledi. Güler, “Çalışanlarımızın psikolojik, sosyolojik, fiziksel ve finansal esenliği için her geçen gün yeni olanaklar sunmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz “çalışan destek programı” ile dünya üzerindeki tüm JTI çalışanları hem kendileri hem de aile bireyleri için 7 gün 24 saat 40 bin danışmandan destek alabiliyor. 2021 yılında aile izni uygulamamızı başlatmıştık. 1 Ocak 2023 yılı itibarıyla da erkek çalışanlarımız da 20 hafta ücretli doğum izni kullanarak doğum sürecinde ailelerinin yanında olabiliyorlar” diye konuştu. 

JTI İnsan ve Kültür Kıdemli Başkan Yardımcısı Guergana Andreeva ise “Bu ödül çalışanlarımızı yaptığımız her işin kalbine koyduğumuzu, çevre, çalışanlarımızın esenliği ve çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik konularındaki ilerlememizi gösteriyor. JTI’ın 119 farklı milliyetten 46 bin çalışanına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Faaliyet gösterdiği bölgelerde listenin en üstünde

JTI, global olarak Top Employers Institute tarafından yalnızca 17 şirkete verilen ‘Global En İyi İşveren’ sertifikasını da üst üste onuncu kez kazandı. JTI, global sertifikanın yanı sıra, faaliyet gösterdiği on bir ülkede birinci oldu.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM