Pazar, Eylül 8, 2024

Sanayide yeşil dönüşüm Hannover’de ele alınacak

Endüstriyel dönüşüm temasıyla 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek HANNOVER MESSE Fuarı, yeşil bir gelecek için çözümlerini sunmak üzere 4 binden fazla şirketi bir araya getirmeye hazırlanıyor. Yapay zeka, karbon-nötr üretim, iklim koruma, sürdürülebilirlik, Endüstri 4.0, hidrojen ve yakıt hücreleri gibi trendlerin inceleneceği fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Deutsche Messe AG HANNOVER MESSE Global Direktörü Basilios Triantafillos, “Yenilikçi teknolojiler, iklim açısından nötr ve yüksek performanslı bir endüstriye giden yolu açıyor.  Şirketlerin de bu doğrultuda otomasyon, yapay zeka ve enerji yönetimi kavramlarını nasıl uygulayacakları üzerine rehberlik almaya ihtiyaçları var.  Kendi gelecek vizyonlarını oluştururken büyüme potansiyellerini sınırlamayacak bilgi ve yeniliklerden haberdar olmalılar” diye konuştu.

HANNOVER MESSE 2024’ün ‘Sürdürülebilir Endüstriye Enerji Veriyor’ ana teması altında ilgili sorulara cevaplar sunduğunu belirten Triantafillos, “Çözüm; yeni teknolojiler ile sektörler arası iş birliği ve net bir politik çerçevenin harmanlanmasından geçiyor” dedi.


Fuara Türkiye imzası

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Annika Klar da fuarın 2023’te 4 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Türkiye’nin fuarda İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) desteği ve Hannover Fairs Turkey’in organizasyonuyla 140’a yakın firma tarafından temsil edileceğini açıklayan Klar, “Türkiye üretim ve ihracatta her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Sanayi alanında üretim ve ihracat yapan firmalar, imalat, istihdam ve Ar-Ge süreçlerine yaptıkları yatırımlarla dikkat çekiyor. Bu başarının anahtarı, firmaların gösterdikleri istikrarlı çabada yatmakta. Gelişen sanayi tesisleri, artan katma değer, büyüyen kapasiteler ve sürdürülebilirlik odaklı girişimlerle Türkiye sanayisi her geçen gün büyüyor. Küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen üretimini durdurmayan ve teknoloji yatırımlarına devam eden Türkiye sanayisi, uluslararası fuarlarda da öne çıkıyor. HANNOVER MESSE aracılığıyla iş görüşmelerine aktif olarak katılan firmalar, yeni bağlantılar, projeler ve işbirlikleri için fırsatlar buluyor“ ifadelerini kullandı.


140’ı aşkın Türk firması HANNOVER MESSE’de

HANNOVER MESSE’nin sanayi sektörü için dünyadaki en önemli buluşma noktası olduğuna değinen İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu da “İTO olarak 1992 yılından bu yana kesintisiz şekilde sanayicimizi HANNOVER MESSE fuarıyla küresel vitrine taşıyoruz. Fuara katılım demek; daha fazla rekabetçi olmak, daha fazla ihracat imkanı yakalamak, daha fazla üretim ve istihdama ulaşmak demek. Bu yıl 77. defa kapılarını açacak olan ve dünya endüstrisinin nabzını tutan HANNOVER MESSE fuarı, İTO olarak büyük önem verdiğimiz bir organizasyon. Burada atılan tohumlar, sektörün küresel bağlantılarını daha da kuvvetlendirdi. Türkiye’nin Hannover’deki katılım alanı ve katılımcı sayısı her yıl artmakta. Türkiye 2023’te, fuarda katılımcı firma sayısında ev sahibi Almanya’dan sonra 3’üncü büyük yabancı katılımcı oldu. Beş ayrı salonda 81 katılımcımızla HANNOVER MESSE 2024’te yer alacağız. Ayrıca 140’ı aşkın firmamız da fuara bireysel olarak iştirak ederek Türkiye’yi ve sektörün gücünü temsil edecek” cümlelerine yer verdi.


“Norveç ve Türkiye arasındaki enerji işbirliği geliştirilebilir”

Norveç Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder ise partner ülke olarak HANNOVER MESSE Fuarı’nda yer almaları üzerine konuştu. Doğal kaynakları doğru yönetmede,  yenilenebilir enerji ile yeşil dönüşüm süreçlerinde 100 yıllık deneyimi ile Norveç’in temiz enerji üretiminde eşsiz bir noktada bulunduğunu söyleyen Gaarder, “Yeşil sanayi dönüşümünün de öncülüğünü üstlenen Norveç, dünyada likit hidrojenle çalışan ilk gemiyi de üreten, elektrikli araba inovasyonu ve sürdürülebilir rüzgar endüstrisi üzerine çok uzun yıllardır çalışan bir ülke. Bu vesile ile Türkiye’nin de 2053 hedefinde net sıfır emisyona geçme çalışmaları olduğunu biliyoruz. Norveç ve Türkiye arasında enerji ve denizcilik sektörlerinde iş birliğinin geliştirilebileceğine inanıyoruz. İki ülke arasında iş birliğinin bu anlamda gelişmesi için Norveç’in teknolojik çözümlerinin Türkiye için uygun olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.


Dünya pazarının liderleri HANNOVER’da

HANNOVER MESSE 2024’ün katılımcı şirketleri arasında Amazon Web Services, Bosch Rexroth, Google Cloud, Microsoft, Salzgitter AG, SAP, Schneider Electric ve Siemens gibi global teknoloji şirketlerinin yanı sıra Beckhoff Automation, EBM-Pabst, Festo, ifm electronic, igus, LAPP, Pepperl+Fuchs, Pilz, Q-CELLS, Rittal, Turck ve WAGO gibi küçük ve orta ölçekli işletmeler de yer alacak. Bavaria Innovative, çeşitli Fraunhofer enstitüleri, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) ve Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı gibi önde gelen araştırma kuruluşları, Ar-Ge ve teknoloji transferinin mevcut durumuna dikkat çekecek. 300’den fazla endüstriyel start-up şirketi, girişimcilik ve inovasyondaki odağı güçlendirecek.


Yeşil bir gelecek için çözümler sunulacak

HANNOVER MESSE’nin 2024 organizasyonunda makine mühendisliği, elektrik mühendisliği ve dijital endüstrilerin yanı sıra enerji sektöründen şirketler daha yeşil bir gelecek için çözümlerini sunmak üzere bir araya gelecek. 4 binden fazla şirketin birleşik bir endüstriyel ekosistemi temsil edeceği fuarda otomasyon, dijitalleşme ve elektrifikasyonun iklim nötrlüğünü nasıl sağlayabileceği ortaya konacak. HANNOVER MESSE’de öne çıkan endüstri trendleri arasında yapay zeka, karbon-nötr üretim, enerji sistemleri, Endüstri 4.0 ve Üretim-X ile hidrojen ve yakıt hücreleri yer alacak. Fuarda aynı zamanda, 300’den fazlası ‘Hidrojen + Yakıt Hücre Avrupa’ grup katılımı olmak üzere hidrojen ve yakıt hücre endüstrisinden yaklaşık 500 şirkete ev sahipliği yapacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM