Pazar, Eylül 8, 2024

Kimya sektöründen teknolojik eğitim atağı

Kimya sektörünün lider şirketlerinden Kayalar Kimya, bilimde ve teknolojide kadın uzman sayısını artırarak kadınları teknolojide istihdama ve üretime kazandırmayı amaçlayan Teknolojide Kadın Derneği’nin hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Lider 100leri’ projesini destekleyecek. 

Projenin kadınları teknoloji sektörüne kazandırmak, bu alanda uzman insan kaynağını artırmak adına önemine değinen Kayalar Kimya İnsan Kaynakları Direktörü Dilek Ün, kimya sektörünün teknolojiyle yakın temas halinde olduğunu, bu programla bu alanda yetişecek gençlere ve kadınlara destek vereceklerini söyledi.


Kurumlardan mentorluk desteği sağlanacak

Türkiye’nin teknoloji alanında en yetenekli gençlerini seçerek onlara teknik ve sosyal beceriler kazandırmayı hedefleyen programa katılmak isteyen öğrenciler, 28 Ocak’a kadar wtechplatform.com üzerinden başvuru yapabilecek. Seçilen öğrenciler Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken bir yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal beceri eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan mentorluk desteği alacaklar. Program sonunda öğrenciler akıllı dijital sertifikalarını alarak, kendilerini destekleyen kurumlarla iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacaklar.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM