Kemalpaşa Sanayici ve İş insanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla siyasi partilerin aday belirleme süreçlerini değerlendirerek, “Belediye başkanlıkların adaylık belirlenme süreçlerinde ithal adaylara sıcak bakmıyoruz” dedi.
KESİAD Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan Günel, sürdürülen ekonomi politikasına da destek vererek, acı reçeteye rağmen enflasyonu düşürme noktasında bu politikada sabırlı ve dirayetli ısrarın doğru olduğunu vurguladı.
Günel: “Bölgeyi, sorunları bilenlerden adaylar seçilmeli”
Borusan Lojistik eTA Taşımacılık sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda sözlerine Uğur Mumcu, İsmail Cem ve Gaffar Okkan’ı anarak başlayan Günel, yaklaşan yerel seçimlerde partilerin yavaş yavaş il ve ilçe belediye başkan adaylarının açıkladığını, İzmir’de de yakın zamanda tüm adaylarının belirlenmesini beklediklerini söyledi. Seçimlerde ithal adaylara karşı olduklarını vurgulayan Günel, “İzmir ile alakası olmayan, İzmir’in derdi ile dertlenmeyen, bu şehrin problemlerini yaşamayan kişileri aday olarak görmek istemiyoruz. Bölgede yetişen, yaşayan ve bölgesine hizmet vermiş, adayların belirlenmesini istiyoruz. İlla etnisite, köken, doğumdan bahsetmiyoruz. O ilçede, o ilde belli bir zaman geçirmiş, o ilin ve ilçenin problemlerini bilen, hizmet aşkı ile dolu olan, ‘bu koltuktan ben ne alırım’ değil ‘ben bu koltuğa ne verebilirim’ kaygısı taşıyan tüm adayları destekliyoruz” dedi.
“Belediyede istihdam sözü verilmemeli”
Adayların seçim vaatlerinde açıktan belirtilmeseler de el altından ‘belediyede istihdam’ vaadinin yapıldığını anlatan Günel, “Buna karşıyız. İstihdam, belediyelere ATM memuru alınarak yaratılmaz. Üretimle, inovasyon ile Ar-Ge ve hizmet üreterek yapılır. Kamu vergilerinin bu şekilde çarçur edilmesine razı değiliz. Kamu kurumlarında Norm Kadro oluşturulmalı. İstihdam konusunda sınırlandırmalar olmalı mutlaka” diye konuştu.
“Doğru ekonomi politikasında ısrar edilmeli”
İki aydır ekonomi politikalarında uygulanan istikrarlı, basiretli, stabil duruştan memnuniyet duyduklarının da altını çizen Günel, “Dövizdeki öngörülebilir artış, stabilite son derece önemli. Dövizin nereye gittiği değil nasıl gittiği iş dünyası için önemli. İhracatta da ithalatta da hammadde yönetiminde de bu çok büyük etken yaratmaktadır. Bu alanda volatilitenin az olmasını diliyor ve bekliyoruz. Bu ekonomi yönetiminin elbette acı reçetesi olacaktır ancak bu bedel ödendiği müddetçe, doğru politikalarla birlikte 1.5, 2 yıl içinde daha iyi, daha olumlu, daha pozitif bir ekonomik tabloya sahip olacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Toplantı sponsoru olan Borusan Lojistik eTA Taşımacılık İş Geliştirme Grup Müdürü Hakan Cenkçiler’in tanıtım gerçekleştirdiği toplantıda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Oğuz Sancakdar ise Yapay Zeka’nın Hukuki Çerçevesi ve Yapay Zeka Etiği konusunda sunum yaptı.