EPDK lisansını aldıktan sonra yükümlülüklerini hızla tamamlayan Solarşarj kurulumlarını arttırmaya devam ediyor
Sıfır emisyonlu gelecek için yola çıkan ve önümüzdeki 3 yıl içinde 3000 adet istasyon kurma hedefi olan Solarşarj, kısa sürede kurduğu farklı yerlerde birçok AC ve DC istasyonun yanı sıra her geçen gün istasyon sayısını artırarak büyümeye devam ediyor. Bir Solarçatı iştiraki olan Solarşarj, uzun yıllardır yenilenebilir enerji sektöründe oluşturduğu deneyimi hızlıca sahaya yansıtarak ve doğru bir dijitalleşme stratejisi ile 6 ayda tüm lisans taahhütlerini uçtan uca yerine getirdi. Gelecek vizyonu olarak temiz enerjiye olan inancı ve karbon salımını azaltma hedefiyle enerjisini yenilenebilir kaynaklardan elde eden üniversite, otel, fabrika, avm ve site gibi birçok farklı işletmede şarj istasyon kurulumları yaparak büyümesini sürdürüyor.
“Müşteri deneyimi çok önemli”
Bu kapsamda kullanıcı deneyimini merkeze alarak geliştirmelerini yapan Solarşarj, en iyi donanımlarla en doğru yazılım çözümünü birleştirerek uçtan uca, müşterileri için mükemmel bir akış tasarladı. Solarşarj Genel Müdürü Murat Karagözoğlu, “Dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de elektrikli araçlara olan talep çok fazla, pazar ciddi bir büyüme içerisinde. 2023 yılında yerli otomobilimiz Togg’un da devreye girmesiyle pazar bir önceki yıla göre 7 kat büyüdü. Vatandaşlarımız için yeni olan elektrikli araç kullanımı, markamızın dijitalleşmeyi ön olanda tutan müşteri odaklı yaklaşımımıyla bu deneyimi en iyi hale getirmek için bir ekosistem geliştirdik. Sürekli üzerine yeni yaklaşımlar ekleyerek ve müşterilerimizden gelen geri bildirimleri değerlendirerek basit, hızlı ve güvenli işlemler yapılmasını sağlıyoruz. Ortaya koyduğumuz yüksek Solarşarj standartlarıyla bir kez tanışan müşterilerimiz daha sonra bu özellikleri arar hale geliyor ve bu yönde çok sayıda pozitif dönüşüm alıyoruz” dedi.
Solarçatı ekosistemi ve emisyonsuz şarj!
Firma uzun yıllardır biriktirdiği tecrübeyi sahaya yansıtarak kısa zamanda birçok yerde kurulum gerçekleştirdi. Özellikle güneş enerji santrali kurulumu ya da projesi devam eden yerlere odaklanarak, karbon azaltımında kritik öneme sahip “Şarj İstasyonu” konseptini ana strateji haline getirdi. Bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen ve enerjisini güneş ya da rüzgârdan sağlayan işletmeler ile iş birliğine giderek elektrikli araç sahiplerinin sıfır emisyon beklentisini karşılamak adına atılan adımlarda çok önemli bir pay sahibi oldu. “Temiz enerji ülkemiz ve dünyamız açısından kritik bir öneme sahip. Aynı zamanda ülkemizin enerji bağımsızlığını elde edebilmesi, cari açığın azaltılması için uzun yıllardır emek verdiğimiz güneş ve rüzgâr odaklı santralleri şarj istasyonları ile bir araya getirmek bizim en önemli önceliğimiz. Mevcut durumda elektrikli araçların sayılarının artması ve şebekeden farklı zamanlarda enerji talep etmesi, altyapıya ekstra bir yük getirecek olup, şarj işlemlerinin yapıldığı yerlerin enerjilerini yenilenebilir kaynaklardan alması bu şebeke üzerindeki yükü karşılaması adına pozitif olarak yardımcı olacaktır.” diyen Solarşarj Yönetim Kurulu Başkanı Utku Korkmaz da ileride bu kapsamdaki çalışmalarını genişleteceklerini ifade etti.