Perşembe, Eylül 19, 2024

Göztepe’nin santrafor sorunu çözüm bekliyor

Trendyol 1. Lig’de üst sıralardaki yarış nefes nefese sürüyor. Eyüpspor ikinci ve üçüncü sıradaki Göztepe ve Kocaelispor’un 9 puan önünde olsa da galibiyete 3 puan gelen ligde bu farkın kapanması sürpriz olmaz. Ki, geçen sezon yarışı uzun süre açık ara önde götüren Eyüpspor, son haftalarda fena tökezlemişti. 

Bu sezon teknik direktör değişikliği sonrası atak yaparak ilk iki için iddia ortaya koyan Göztepe iyi yolda gidiyor. Geride kalan hafta sakatlık, hastalık gibi nedenlerle ve Tijaniç’in ayrılmasıyla görece farklı bir dengede sahaya çıkan Göz Göz güçlü ve ilk altı için mücadele eden rakibi Çorumspor FK’dan deplasmanda 2 puan almayı bildi.  Aslında galibiyeti kaçırdı, çünkü önde götürdüğü maçta yediği golü kötü bir geri pasla adeta hediye etti! Stoliov, idmanlarda defans oyuncularına geri pas yapmak yerine zorda kalınca topu taç veya kornere atmayı göstermeli.  İlla geri pas yapılacaksa kaleciye, o zaman da topu iki direk arasına değil, bir direkle ceza yan çizgisi veya taç çizgisi arasına yapılmasını tembihlemeli ve göstermeli. Rakibin baskısı karşında bunlar önemli.  Aynı şekilde Stoliov’un üçüncü bölgede şut ve son vuruş için de özel çalışma yaptırması gerekiyor.  Klasik idman ötesinde özel idmanlar daha iyiye doğru gitmek için şart.  Duran top ve penaltılar için de keza. 

X X X

Göztepe’nin şimdilik ikincilik için kapıştığı Kocaelispor haftayı galibiyetle kapayınca puanlar yeniden eşitlendi. Bu ikili arasındaki yarış son haftalara kadar sürebilir. İki takımın skoru yakın birbirine fakat İzmir ekibinin defansı daha iyi.  Ancak yine de daha çok maç var ve Göztepe’nin merkez santrafor alması şart ara transfer kapanmadan. Helinton ve Ramon iyi geldi Göz Göz’e. Onlar gibi çabuk adapte olup iyi gol koklayan ve çerçeveyi ezbere bilen bir forvet takviyesi ile Göztepe her maçı kazanabilir ve bırakın ikinciliği, Eyüpspor ile birinciliğe ortak olur. 

Öyle gözüküyor ki Trendyol 1.Lig’de ilk üç Eyüpspor, Göztepe, Kocaelispor arasında şekillenecek. 35 puanlı 4. Bodrumspor ve 34 puanlı 5. Çorumspor FK’nın değil ama teknik direktörlüğe Hüseyin Eroğlu’nu getiren 33 puanlı 6. Bandırmaspor’un 2. -3. sırayı kovalayabileceğini not edeyim. 7. sıradaki 33 puanlı Sakaryaspor ve 8. sıradaki 31 puanlı Gençlerbirliği de ilk üçe olmasa da 4-5-6. sıralar, yani play-off hattı için son haftalara kadar yarışta olacak takımlar. 

X X X

Bu hafta ilk üçte sıralama ve puan farkı beklemiyorum. Eyüpspor, Giresun deplasmanında; Göztepe ve Kocaelispor da evinde Altay ve Adanaspor karşısında favori. Yalnız, Stoliov ve yeni oyunculara Göztepe-Altay rekabetinin iyi anlatılması gerekiyor. Tabii play-off hattını etkileyecek iki maç haftanın maçları niteliğinde. Sakaryaspor-Bandırmaspor ve Gençlerbirliği-Çorumspor FK karşı karşıya gelecek. Bandırmaspor üst sıralar hedefi, Kara Kızıllar da play-off hedefi için galibiyet arayacak. Merakla izleyecek ve göreceğiz. 

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar