Perşembe, Eylül 19, 2024

Türk futbol tarihine adını şimdiden yazan hoca 

Türkiye’mizde Köln Spor Akademisi mezunu sadece bir teknik direktör var o da Yılmaz Vural. Ülkemizde çoğu Süper Lig’de ve Trabzonspor ve Bursaspor gibi şampiyonluk görmüş camialarda olmak üzere 30’un üzerinde takım çalıştırdı da sadece Milli Takım ile Üç Büyüklerden teklif almadı. Oysa star sistemine dayalı Süper Lig’de ve Milli Takım’da onun eline su dökemeyecek kimler geldi kimler geçti. Yılmaz Hoca, 14 yıl aradan sonra Göztepe’yi de Süper Lig’e çıkaran teknik direktör. Hem de Okan Buruk’un yerine gelerek… 

Yılmaz Hoca’yı bu sezon yine adeta destan yazarken görüyoruz 71’ine basmışken. Yaş yetmiş ama iş bitmemiş kardeşim. Zihin, akıl fikir olarak da fizik olarak da çok çok iyi. Maşallahı var.  2. Lig Kırmızı Grup’ta düşme hattına gelen Menemen FK’nın başına sonradan gelerek son Erzincan maçı öncesinde play-off hattına, 5.liğe çıkardı takımı. Kuşkusuz bu ne rastlantı ne de sihirbazlık. Sadece Yılmaz Hoca’nın birikimi, müktesebatı. Elindeki aynı oyuncu grubu ile farklı sonuçlara ulaştı. Tek çözmesi gereken, deplasmanda daha başarılı olan takımı iç sahada da kazanacak kıvama getirmek. Hoca herşey değil ama çok şey, bir takımın yaratıcısı ve maçta da yüzde 20’si. İzmir’de Yılmaz Hoca gibi Stoilov örneği de var bu sezon. O da Yılmaz Vural gibi sonradan başlayıp aynı oyuncu grubu ile çok başarılı sonuçlar almadı mı? 

Yılmaz Vural’ın Menemen’i son maçtam önceki maçta da yine deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u geçti 3-2 ile ve 39 puana çıkıp 5.liği korudu. 

Sarılacivertliler, Yılmaz Vural yönetiminde çıktığı 12 karşılaşmada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 yenilgi alırken 27 puan toplayarak play-off hattındaki yerini korudu. 

Oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve gurbette üst üste 6 karşılaşmasını da kazanan Menemen FK’nın deplasman karnesi göz dolduruyor. İzmir ekibi sahasındaki maçlarda puan kaybetmeden ilerlerse daha üst sıralara da göz kırpabilir. Maalesef geride kalan hafta evinde yine 2-1 kaybetti Erzincanspor’a. 

Yine Yılmaz Hoca’ya döneyim… Örneğin bu sezon BJK’nın düştüğü hale bakın! 5.hoca ile devam ediyorlar. Yahu bari Yılmaz Hoca’yı çağırsaydınız da Menemen FK’dan önce o da kariyerine Üç Büyüklerden birini katmış olsaydı. Süper Lig’e de bir parça renk gelseydi hiç olmazsa. Nedir bu star sisteminde. Şöhretli futbolcudan teknik adam çıkmaz değil, arada çıkar da her şöhretten de iyi teknik direktör çıkmaz.  Bakın Avrupa’nin beş büyük ligine; şöhretli futbolcu kökenli hoca da var, Yılmaz Vural gibi şöhretli futbolcu kökenli olmasa da akademik kariyeri olan hoca da. 

Aldırma sen Yılmaz Hocam. Üç Büyüklerdeki çok teknik direktörü kimse hatırlamaz bile ama sen şimdiden Türk futbol tarihine çok güzel ve kıymetli harflerle geçtin bile. 

×××

Göztepeli Atınç Nukan, Altay maçında 100. kez bir maç kadrosunda yer aldı ve maçtan önce Göztepe YK Üyesi Mehmet Sepil kendisine çerçeve içinde”100″ numaralı forma armağan etti. CEO Kerem Ertan da bir plaket takdim etti. Takım arkadaşları da kendisini kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Tribünler de 3’ü Süper Lig’de olmak üzere 5 sezondur Göztepe’de forma giyen kaptanı alkışladı. Ben de kaptanı kutluyor, futbol hayatında başarılar diliyorum. 

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar