Pazartesi, Eylül 16, 2024

RK’dan teknoloji firmalarına para cezası talebi

Rekabet Kurumu

Rekabet Kurulu, 21 Mart 2022, 23 Kasım 2022 ve  2 Mart 2023 tarihli kararları uyarınca işgücü piyasasına yönelik centilmenlik anlaşması yapmak suretiyle 20 iletişim firmasına 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında yazılı savunma sürecinin tamamlanmasını takiben, kurulun, sözlü savunma toplantısının 13-14 Şubat 2024 tarihlerinde Rekabet Kurumu merkez binasında yapılmasına karar verdi. 

Soruşturma sürecinde yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler sonucuna, Etiya Bilgi Teknolojileri Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Pia Bilişim Hizmetleri A.Ş.,  İnnova Bilişim Çözümleri A.Ş., Netaş Telekomünikasyon A.Ş.,  Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.,  Ericsson Telekomünikasyon A.Ş.,  i2i Bilişim Danışmanlık Teknoloji Hiz. ve Paz. Tic. A.Ş.,  Akgün Bilgisayar Program ve Hizmetleri San. Tic. A.Ş., Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ, Egem Bilgi İletişim Ticaret A.Ş.,  4S Bilgi Teknolojileri AŞ, Kale Yazılım San. ve Tic. A.Ş.,  Comodo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş.,  Inspirit Bilgi Teknolojileri Yazılım Danışmanlık Tic. Ltd. Şti,  Kalitte Profesyonel Bilgi Teknolojileri Basım ve Yayıncılık Ltd. Şti, Netrd Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon AŞ, Vitelco Bilişim Hizmetleri A.Ş.  ve Amdocs Yazılım Hizmetleri A.Ş.  unvanlı teşebbüslerin rekabete aykırı anlaşmalara taraf olmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’ ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulanması gerektiği belirtildi.  

Soruşturma tarafları arasında yer alan, Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. AŞ ve Magis Teknoloji AŞ unvanlı teşebbüslerin dosya konusu iddialar çerçevesinde 4054 sayılı Kanun’un ihlal ettikleri tespit edilemediği, bu kapsamda idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verildi. 

Öte yandan, soruşturmaya ilişkin nihai kararın 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM