Perşembe, Eylül 19, 2024

Ekonomi gündemi: 22 Şubat 

Türkiye’de 22 Şubat Perşembe günü ekonomi ve siyaset alanında planlanan önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Valiliği ziyaret edecek, KOP Bölge Kalkınma İdaresi protokol imza törenine, Aselkon Hidrolik Mühendislik Makine Sanayi ile Orweld Elektrot Sanayi fabrikalarının ve Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin açılış törenlerine katılacak, esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü, Doğal Depo, Doğa Tohumculuk-Doku Kültür Laboratuvarı’nı, esnafı, AK Parti İl Başkanlığını ve Ticaret Odasını ziyaret edecek, sektör temsilcileriyle toplantı yapacak.

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, sonrasında brifing alacak ve basın açıklamasında bulunacak. Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile Ballıkaya kavşak projelendirme alanlarında incelemeler yapacak Uraloğlu, Şanlıurfa Karaköprü kara yolları şantiyesinde brifing alacak, basın açıklaması gerçekleştirecek, daha sonra AK Parti Haliliye ilçesi mahalle toplantısına iştirak edecek.

4- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, deprem bölgesinde yaraların sarılması için başlatılan “İskan ve İstihdam Projesi” kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapımı tamamlanan Uçak ve Helikopter Parçası Üretim Tesisi’nin açılışına katılacak.

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını duyuracak, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

6- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri ile işgücü girdi endekslerini yayımlayacak.

7- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM