Cuma, Eylül 20, 2024

Marmaris’te sağlık turizmi atağı

Çelik: Kızılbük Thermal Wellness Resort ile Marmaris’i sağlık turizminde de önemli bir konuma taşıyacağız


Yaz aylarının gözde tatil beldelerinden olan Marmaris, Kızılbük GYO’nun İçmeler bölgesindeki yatırımlarıyla önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Son yıllarda sağlık turizminde de önemli yatırımlar yapıldığını ve bu alanın daha çok sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “2024 yılında sağlık turizminin yaratacağı katma değerin 3 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Sektörde sadece teşhis ve tedavi değil, sağlıklı yaşam konseptli tatil anlayışı da yükseliş trendi gösteriyor. Kızılbük Thermal Wellness Resort ile Marmaris’i sağlık turizminde de önemli bir konuma taşıyacağız” dedi.


Kardiyovasküler hastalıkları azaltacak

Kendi ruhsatlı sahalarından çıkarttıkları doğal mineralli su kaynağını tesisin birçok bölümünde konumlandıracaklarını söyleyen Çelik, “Doğal mineralli su kaynağımızın, içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, magnezyum değerleri oldukça yüksek. Bu su kaynağını tesisimizin birçok bölümünde konumlandıracağımız su pınarlarından sadece Kızılbük misafirlerinin kullanımına sunacağız. Vadi Suyu olarak adlandırdığımız mineralli su kaynağımız sondaj veya benzer arama metotlarıyla ulaştığımız bir kaynak değil. Doğal/kendiliğinden yer yüzüne çıkan bir kaynak. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından zengin olan suların düzenli olarak tüketilmesi; kalp ritminin sabit kalmasına, kardiyovasküler hastalıkların azalmasına ve kemiklerin güçlenmesine destek oluyor. İnsan vücuduna böylesine pozitif etkileri olan doğal minarelli suyun tesisimizde olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.


“Bölgede 4 mevsim turizmin önünü açacağız”

Marmaris’i; deniz, kum, güneş ile özdeşleşen turizm anlayışından ileriye götüreceklerini ifade eden Çelik, “İçmeler bölgesi, şifalı doğal yeraltı suları ile dikkat çeken bir lokasyon. Yüzyıllar önce bölgedeki termal sular birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış. Bu kıymetli termalleri bugün projemizle birlikte duyurmaya öncülük edeceğiz. Böylece bölgede 4 mevsim turizmin de önünü açacağız” dedi.

Kızılbük Thermal Wellness Resort içerisindeki SPA merkezi ile misafirlerine thalasso terapiden Türk hamamı ve termal havuzlara kadar pek çok farklı hizmet sunacaklarını aktaran Çelik, “Yalnızca İçmeler’de değil Muğla’daki en büyük SPA merkezine sahip olan Kızılbük Thermal Wellness Resort, bu yönüyle de ilimizin SPA turizmine katkı sağlayacak. Projemizle bölgenin ilk nitelikli termal kaplıca hizmetini sunacağız. Bu sayede bölgeyi sadece 6 ay değil yılın 12 ayı hareketlendirecek, özellikle yerli turistler için cazibe merkezi haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM