Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Vakıfbank, 2023’te 6,3 milyar dolar kaynak sağladı

vakıfbank

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilirlik alanındaki son gelişmelere ve özellikle sürdürülebilirlik temalı işlemleri de içeren uluslararası fonlama tarafındaki işlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılında 6,3 milyar dolar ile uluslararası piyasalardan en çok taze kaynağı ülke ekonomisine kazandıran banka olduklarını söyleyen Üstünsalih, “Böylece toplam yurtdışı fonlama tutarımız 14 milyar dolar seviyesine ulaştı ve toplam pasifler içindeki payı yüzde 15 seviyesine yükseldi” diye konuştu.


“Türk bankacılığının en büyük Yeşil Konut Projesi’ne imza attık”

Eylül ayında 5 yıl vadeli 750 milyon dolarlık sürdürülebilir eurobond ihracını da tamamladıklarını belirten Üstünsalih, “İmzaladığımız Yeşil Konut Projesi kapsamında ilk dilimde kullandırdığımız 100 milyon euro’luk kaynağa ek olarak ikinci 100 milyon euro’luk dilim için anlaşma sağladık. Böylece toplamda 200 milyon euro tutarında Türkiye’deki enerji verimliliği yüksek A ve B enerji sertifikalı çevre dostu konutların finansmanında kullandırılmak üzere Türk bankacılık sektörünün en büyük tutarlı ‘Yeşil Konut Projesi’ne imza attık” dedi.


“Uluslararası piyasalarda en aktif bankayız”

2023 yılında sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredilerini de yenilediklerini aktaran Üstünsalih, “Özellikle kasım ayındaki işlemimize daha önceki kredilerde yer almayan 15 yeni bankanın katılması oldukça pozitif bir gelişme. Böylece toplam 1,5 milyar dolar ile Türk bankaları arasındaki en yüksek sendikasyon bakiyesine sahip bankaların başında geliyoruz” ifadelerini kullandı. Tüm bu işlemlerin muhabir bankaların ve uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye, Türk bankacılık sektörüne ve özellikle de VakıfBank’a duyduğu güvenin güçlü bir göstergesi niteliğinde olduğunu söyleyen Üstünsalih, “2024 yılında hız kesmeden yine Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki en aktif bankası olmaya devam etmekte kararlıyız” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM