Pazartesi, Eylül 16, 2024

İESOB, gıda sektörüne kalifiye eleman kazandıracak

Ata, istihdam kurslarıyla, gıda sektöründe çalışmak veya işyeri açmak isteyen vatandaşlara eğitim vereceklerini dile getirdi

Göreve geldiği 8 aylık sürede önemli çalışmalar yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve yönetim kurulu, yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Ata Çankaya’da, Pasaport Akdeniz Mahallesi’nde Ticaret Lisesi karşısındaki arsanın Konak Belediyesi tarafından İESOB’ye tahsis edilmesinin ardından, yeni Gastronomi Projesi için de kolları sıvadı. Arsa yanındaki binayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restorasyon karşılığı 30 yıllığına kiralayan İESOB, burada oluşturacağı Gastronomi Merkezi ile de toplumun her kesimine hizmet verecek.

Restorasyonun 2 yıl süreceğini belirten Ata, “İzmir’in kültürel kimliğini zenginleştirecek Gastronomi Merkezi’ni oluşturacağız. İzmir Kalkınma Ajansı destekli projemiz ile oluşturulacak Mutfak Sanatları Merkezi’mizde, Ege Bölgesi’ne özgü lezzetleri uluslararası platformlarda tanıtacağız. Ayrıca istihdam kurslarıyla, gıda sektöründe çalışmak veya işyeri açmak isteyen vatandaşlara eğitim vereceğiz. Pastahanesinden lokantasına, gevrekçisinden fırıncısına kadar pastacılık, aşçılık, barista kursları ile kalifiye eleman sıkıntısı çeken gıda sektörüne yetişmiş, ehil çalışanları hazırlayacağız” dedi. 


“Otoparktan elde edilen gelirle İzmir Esnaf Teşkilatı’nı geliştireceğiz”

Gastronomi merkezinin yanındaki alanı otopark olarak değerlendireceklerini de sözlerine ekleyen Ata, “Pek çok meslek kuruluşunun, kamu kurumunun ve ticari kuruluşların bulunduğu, Pasaport Akdeniz Mahallesi’nde oluşturacağımız otopark ile bölgenin çok önemli otopark ihtiyacını da bir nebze olsun gidereceğiz. Bu bölge kent merkezinin ve ticari yaşamının önemli bir parçası. Ayrıca otoparktan elde edilen gelirle İzmir Esnaf Teşkilatı’nı geliştirecek, yeni ufuklar açacak farklı projeleri planlayacağız. Çalışmalarımız İzmir Esnaf Teşkilatı’na ve kent halkına yararlı, güzel imkanlar sunacak” diye konuştu.


“Gastronomiye gönül verenlere yeni fırsatlar yaratacağız”

Esnaf teşkilatının geleceğini aydınlatacak projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Ata, “Biz esnafa hizmete gönül verdik, yüreğimizi ortaya koyduk. Yapılamayanları yapmaya, herkesin rüyasını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İşsize iş, ara elaman arayana kalifiye eleman sunacağız, gastronomiye gönül verenlere yeni fırsatlar yaratacağız. İzmir’in kalbindeki çok değerli yerleri teşkilatımıza kazandırdık. Kent kültürüne katkı koyacak, İzmir lezzetlerini uluslararası arenada tanıtacak, ara eleman yetiştirecek merkezimizi ve camiamızın önüne yeni vizyonlar koyacak projelere finansör olacak otopark alanımızı oluşturacağız. Otopark aynı zamanda toplumun büyük bir ihtiyacına da cevap verecek” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM