Perşembe, Eylül 19, 2024

“Belediyecilik hizmetlerine kalkınma belediyeciliği ekleyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Narlıdere Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. Başkanlık sürecinde vaat ettiği seçim projelerini İzmir’in bütçesinden karşılayarak gerçekleştireceğini belirten Tugay, “Normal belediyecilik hizmetlerine bir de kalkınma belediyeciliği ekleyeceğiz” dedi.


“Şehrimiz daha yeşil olsun diye çalışacağız”

Seçildikten sonra her kesimi dinleyerek görev yapacağını anlatan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emaneti aldığımız günden, bıraktığımız güne kadar çok çalışacağız. Zenginlik güzeldir ama özgürlük yoksa değeri buruktur. Bizim için demokrasi her şeyden daha değerli. 5 yıl süresince alt yapımızı, yollarımızı iyileştireceğiz, toplu ulaşımı değiştireceğiz. Trafik sorunu çözeceğiz. Şehrimiz daha yeşil olsun diye çalışacağız. Daha fazla sosyal alan yatırımı yapacağız. Kütüphane ve kreşlerimiz olacak. Büyüklerimiz için günlük aktivite merkezi, gençler için de girişimcilik merkezleri olacak. Her ilçeye bir yüzme havuzu ve spor salonu yapacağız. Sosyal tesislerimiz olacak. Bunlar çok zor şeyler değil. Bunları kendi bütçemizden faydalanarak kendi imkanlarımızla hiç zorlamadan yapacağız. Bu dönemde normal belediyecilik hizmetlerine bir de kalkınma belediyeciliği ekleyeceğiz.” 


“İzmir önce kendi içinde kalkınacak”

İzmir’in tüm kurumlarıyla kentin kalkınmasını sağlayacaklarının altını çizen Tugay, “İzmir önce kendi içinde kalkınacak. Ardından bölgesel kalkınma hedefine ulaşıp bölge lideri olacak. İzmir bunu başarabilir. Büyükşehir bunu yapacak güçte bir kurum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM