Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmirliler kültür sanat etkinliklerinde buluşuyor

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir, ziyaretçilerine geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor. Her zevke ve ilgiye hitap eden etkinliğin olduğu İzmir’de bu hafta sanat severler sanata doyacak

Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları Folkart Gallery’de

Sanatla iç içe bir hafta geçirmek isteyenler için birbirinden farklı sergiler İzmirlilerle buluşuyor. Folkart Gallery’de Cumhuriyet’in 100. yılına bir saygı duruşunda bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’e minnet gösterme amacı taşıyan ‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız’ adlı özel Atatürk sergisi, 29 Ekim 2023-31 Mart 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un yapıtlarını bir araya getiren, Nejad Devrim & Mübin Orhon, ‘İki İmge Yolcusu’ sergisi de Arkas Sanat Merkezi’nde sergileniyor. Sergi 2 Haziran tarihine kadar ziyaretçiye açık olacak. Aynı zamanda Tarihi Mattheys Köşkü’nü restore ederek İzmir’e yeniden kazandıran Arkas, köşkün içinde açtığı ‘Arkas Halı Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi sanat severlerin ilgisine sunuyor. 

‘Doğa’nın Estetiği’ adlı sergi, 7-31 Mart tarihleri arasında AASSM’de, Sanatçı Pervin Özdemir’in Kil Çalıştayı 3 ‘Toprağın Nefesi’ Seramik Sergisi 26 Şubat-26 Mart tarihleri arasında AASSM Alt Galeriler’de sanat severleri bekliyor. Şükrü Karakuş’un Kırkyama YüzBeden Sergisi 6-31 Mart tarihleri arasında AASSM Üst Kat Doğu ve Batı Galeriler’de ve Sanatçı Gültekin Yıldız’ın Özgün Baskı Resim Sergisi 1-28 Mart tarihleri arasında İzmir Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Öte yandan ‘Laure Daviron’ adlı sergi, 30 Ocak’ta İzmir Fransız Kültür Merkezi ve Galeri A’da ziyarete açılmıştı. Sergiyi kaçırmak istemeyenler için son tarih: 15 Mart.


İzmir’de tiyatro festivali zamanı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü tarafından her yıl Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle organize edilen tiyatro günleri ‘Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’ ismiyle 13-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıl içinde gerçekleştirdiği en kapsamlı etkinliklerden biri olan festivalde her sene olduğu gibi çocuk oyunları, yerel oyunlar ve ulusal oyunların yanı sıra Almanya, Yunanistan, Lübnan ve Sırbistan’dan gelecek tiyatro ekipleriyle uluslararası oyunlar da İzmirlilerle buluşacak. Festivalin açılış günü olan 13 Mart Çarşamba akşamı programın ilk uluslararası konuğu olan Novi Pazar Bölge Tiyatrosu, İZBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde, Hasan Erkek tarafından yazılan ‘Eşik’ isimli oyun ile festivalin açılışını gerçekleştirmiş olacak. Bir diğer tiyatro festivali de 9 Mart’ta Karşıyaka’da başlamıştı. 19 Mart’ta son bulacak olan festival, tiyatronun sevilen usta isimlerini ağırlıyor. Aynı zamanda İzmir’in farklı mahallelerinde, insanları tiyatro ile buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi; 5. Mahalle Tiyatroları Buluşması, 10 Mart’ta ‘Özgürlüğün Bedeli’ adlı oyunla başladı. 13 Mart tarihinde son bulacak olan etkinlik dört oyunla tiyatro perdesini aralıyor.

Öte yandan İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) solistleri, korosu ve orkestrası tarafından sahnelenecek ‘Şen Dul’ 12-14-16 Mart tarihlerinde Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Salonu’nda İzmirlileri bekliyor. Yaratıcı Drama Atölyeleri ise 16 Mart Cumartesi günü, eğitmen Evin Doğan Kor eşliğinde gerçekleştirilecek. Atölye, katılım sağlayacak 5-7 yaş arasındaki çocuklara, AASSM Müzik Kütüphanesinde farklı bir deneyim yaşatacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM