Perşembe, Eylül 19, 2024

Optik sektörü 2027’de 250 milyar $’a ulaşacak

Hem göz sağlığı hem de görünüm için önem taşıyan optik sektörü, ilk kez düzenlenen Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı’nda (Optic World İzmir Fuarı) bir araya geldi. ‘Optisyenlik Alanındaki Teknolojik Gelişmeler ve Yapay Zekanın Yeri’ başlıklı oturumda konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Dr. Hasan Durmuş, sektörün dünyadaki pazar miktarının 2017 yılında 130,93 milyar dolarken 2027’de 250 milyar dolara yükseleceğinin öngörüldüğünü belirtti.


“Bu fuar büyüyerek gelişecek”

Gerçekleştirilen B2B programıyla Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerin aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 100’ün üzerinde sektör profesyoneli fuarı ziyaret edip görüşmelerde bulunarak iş birliği anlaşmalarına imza attı. İlk yılında fuarı oldukça başarılı bulduğunu vurgulayan Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, “Sektöre yapılacak her katkı ülke ekonomisine de yapılan büyük bir katkı. Bu fuar büyüyerek gelişecek” dedi.


“Ana hedefimiz sağlığa hizmet etmek”

Fuarcılıkla ilgili büyük tecrübesi olan İzmir’de böyle bir fuarın yapılmasının önemli olduğunu belirten Karaçanak, “Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yasası 2019 yılında hayata geçmesine rağmen Türkiye’de meslek kanunu olan sayılı mesleklerden biriyiz. Mensubu olduğunuz ya da olacağınız bu meslek için 1940 yılında 3958 Sayılı Gözlükçülük Hakkında Kanun konulmuş. Düşünün ki gözlüğün ve gözlükçülüğün o yıllarda bile ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bizim yaptığımız iş ticaret gibi görünse de ana hedefimiz sağlığa hizmet vermek” diye konuştu. 

Optic World İzmir’de, optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontakt lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler yer alırken düzenlenen fuar kapsamında söyleşiler de sektörün nabzını tuttu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM