Perşembe, Eylül 19, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun

Türkiye’nin ekonomisini yeni haftada yoğun bir gündem bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 11 Mart Pazartesi günü Ticaret Satış Hacim Endeksi, İşgücü İstatistikleri ve Ciro Endekslerini açıklayacak. Aynı gün içine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları, TCMB Analitik Bilanço ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. 

12 Mart Salı günü TÜİK, İnşaat Maliyet Endeksi ve Sanayi Üretim Endeksi verilerini duyuracak. Aynı gün içinde TCMB Ödemeler Dengesi İstatistikleri, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistikleri, TCMB Analitik Bilanço ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Kalitesi İstatistikleri verilerini açıklayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 13 Mart Çarşamba günü Faktoring Şirketlerine Ait Bilanço Tabloları, Faktoring Şirketlerine Ait Kar-Zarar Tabloları, Finansal Kiralama Şirketlerine Ait Bilanço Tabloları, Finansal Kiralama Şirketlerine Ait Kar-Zarar Tabloları, Finansman Şirketlerine Ait Bilanço Tablolarını paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini açıklayacak.

TÜİK, 14 Mart Perşembe günü Hizmet Üretim Endeksi, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi ve Konut Satış İstatistiklerini paylaşacak. TCMB aynı gün içinde Haftalık Para ev Banka İstatistikleri, TCMB Analitik Bilanço ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını duyuracak. TÜİK 15 Mart Cuma günü Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Ücretli Çalışan İstatistikleri, İstatistiklerle Yaşlılar verilerini duyuracak. TCMB aynı gün içinde Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu verilerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu paylaşacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM