Cuma, Eylül 20, 2024

Gümrük Muhafaza, 240 milyon TL’lik ticari eşya ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen 2 ayrı operasyon ile Mersin’de yaklaşık 240 milyon TL değerinde ticari eşya, Ankara’da ise yaklaşık 12 milyon TL değerinde, kıyılmış tütün ve makaron ele geçirildiğini açıkladı. 

Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan istihbari çalışmalar takibe alınan bir konteynerin geçici depolama alanına gitmek üzere limandan çıkış yaptıktan sonra üzerinde aynı numara yazan başka bir konteyner ile değiştirildiği tespit edildi. Akabinde x-ray taramasına sevk edilen ikiz konteynerde şüpheli yoğunluk tespiti üzerine, konteynerde detaylı arama gerçekleştirildi. Detaylı arama sonucunda, yaklaşık değeri 240 milyon TL olan çeşitli türlerde ticari eşya ele geçirildi.

Ankara’daki operasyonda ise Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan risk analizi çalışmaları ve saha araştırmaları neticesinde, Ankara ilinde bir depoda ve depo önünde bulunan şüpheli bir araçta gerçekleştirilen aramada, yaklaşık değeri 12 milyon TL olan, 2 milyon 532 bin 600 adet/dal bandrolü bulunmayan, doldurulmuş makaron ile bandrolü yıprandığı ve tam olarak yapıştırılmadığı tespit edilen 333 koli içerisinde 2 bin 664 kilogram kıyılmış tütün cinsi eşya ele geçirildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM