Cumartesi, Nisan 27, 2024

Piyano ustası Ciobanu bu kez Olten Filarmoni Orkestrası için çalıyor

Olten Filarmoni Orkestrası mart ayı konserinde Rumen Piyanist Daniel Ciobanu’yu konuk ediyor. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestra 20 Mart akşamı İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde uluslararası çapta tanınan Piyanist Ciobanu ile birlikte sahne alacak.

Daniel Ciobanu’nun çok yetenekli bir piyanist olduğunu söyleyen Olten Filarmoni Orkestrası İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, “Çok az piyanistin, Ciobanu’nun yaptığı gibi Steinway piyanonun sesini bu kadar güzel çıkarabilir. Bu yetenekli genci konserden bir gün önce Olten sanat Vakfı projesi kapsamında düzenlediğimiz ‘Uzmanlık Sınıfı’ ile piyano öğrencileri ile buluşturuyoruz. Geçtiğimiz ay Amsterdam’da gerçekleşen Sevgililer Günü Konseri’nde orkestramızın çaldığı Cuban Overture büyük ilgi görmüştü. Bu kez İzmir’de 20 Mart akşamı saat: 20.30’da Olten Filarmoni Orkestrası Daniel Ciobanu ile George Gershwın’in Cuban Overture ve Rhapsody in Blue eserleri ile sahnede yer alıyor. Tüm sanatseverleri bu özel konsere bekliyoruz” dedi.


Olten Filarmoni sanatçıları ağırlamaya devam ediyor

10. Sanat Sezonunda dünya çapında tanınan sanatçıları ağırlamaya devam eden Olten Filarmoni Orkestrası’nın mart ayı konuğu Rumen Piyanist Daniel Ciobanu oluyor. 2017 yılında Arthur Rubinstein’ın Uluslararası Piyano Ustalığı Yarışması’nda kazandığı Gümüş Madalya ve İzleyici Özel Ödülü ile uluslararası tanınırlık kazanan Daniel Ciobanu; Carnegie Hall, Concertgebouw, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig ve Konzerthaus Berlin gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında sahne aldı. Bükreş’teki Enescu Festivali, Duszniki Chopin Festivali, Schleswig-Holstein Musik Festival, Royal Festival ve Lucerne Festival gibi önde gelen uluslararası müzik festivallerinde de yer alan ünlü piyanist Ciobanu, George Enescu Filarmoni Orkestrası’nın tarihindeki ilk ‘Artist in Residence’ı olarak konserler verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM