Pazartesi, Eylül 16, 2024

TÜBİTAK ödüllerine başvurular başladı

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak verdiği ‘TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’ne ilişkin 2024 yılı başvuruları başladı. Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, ‘Bilim’, ‘Özel’, ‘Hizmet’ ve ‘Teşvik’ ödülleri olmak üzere dört kategoride verilecek. Başvurular 31 Mayıs 2024 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar devam edecek.


GEBİP’e katılanlar TÜBİTAK’a başvuramayacak

TÜBİTAK’ın açıklamasına göre, 2024 yılında TÜBA -Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) ve Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerine başvuru yapanlar 2024 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine başvuru yapamayacak. 

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine; geçmişte TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet Ödülü veya TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü almış olanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi, Üniversitelerin Senatoları veya Yönetim Kurulları, bilimsel ve teknolojik alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının en üst karar alma organları, TÜBİTAK Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimleri Yönetim Kurulları ve TÜBİTAK Araştırma Grupları Yürütme Komiteleri aday gösterebilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM