Çarşamba, Ekim 23, 2024

Cevdet Yılmaz: Ağrı’ya 21 yılda 84 milyar TL yatırım yaptık

Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Bölgenin kalkınmasına engel olmak isteyen tüm odaklara rağmen son 21 yılda Ağrı’ya 84 milyar TL yatırım yaptık” dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı’da düzenlenen iftar programına katıldı. Türkiye’ye 21 yılda yapılan yatırımları hatırlatan Yılmaz, “Hizmet yolculuğumuzda daha önce hayal dahi edilemeyen nice yatırımı, eseri ve projeyi ülkemize kazandırdık. Ülkemizin eksiklerini gidermekle kalmadık, her alanda Türkiye’yi tarihinin en büyük kalkınma ve yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Şehrimiz ve bölgemiz ne yazık ki yıllarca terörün gölgesinde kalmıştı. Terör tehdidini sınırlarımızın dışına atmamızla birlikte bölgemizde gözle görülür iyileşmeler oldu” dedi.


“15 hastane, 77 sağlık tesisini şehre kazandırdık”

Ağrı’nın 21 yıl içerisinde yeniden ayağa kalkmaya başladığını ifade eden Yılmaz,  “Bölgenin kalkınmasına engel olmak isteyen tüm odaklara rağmen Son 21 yılda Ağrı’ya 84 milyar TL yatırım yaptık. Çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet eden bir bilim merkezi kurduk. İbrahim Çeçen Üniversitesini şehrimize kazandırdık. Şimdi de üniversitemize tıp fakültesi binası yapıyoruz. 400 yataklı merkez, 150 yataklı Patnos Hastanesi başta olmak üzere bin 125 yataklı 15 hastane dâhil 77 sağlık tesisini şehre kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla 4 bin 240 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 386 konutun yapımı sürüyor.  Ağrı’daki beş millet bahçesinden dördünü bitti, Murat Nehri Millet Bahçesi’miz en güzel şekilde hazırlanıyor” diye konuştu. 


“Hedefimiz; 17 fabrikada 15 bin istihdama ulaşmak”

Ağrı’da hayata geçirilen ve hedeflenen projelerden bahseden Yılmaz şöyle konuştu:  “Ağrı, şehir geçişi Erzurum-Ağrı-Doğubayazıt-Gürbulak, Doğubayazıt-Çaldıran yolunu, Erciş-Patnos yolunu ve Doğubayazıt-Iğdır yolunu bölünmüş yol olarak tamamladık. Ağrı’nın hasretle beklediği Yazıcı Barajı başta olmak üzere iki baraj, bir sulama tesisi, 50 taşkın koruma tesisi inşa ettik. Yazıcı Barajı’yla Ağrı şehir merkezi ve 15 yerleşim yerinin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladık. Havalimanımızda hizmet açtığımız yeni terminal binası ile yılda 2,5 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaştık. Ağrı ilinde bir ilke imza atıp Diyadin ilçesinde ‘Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi’ nin temelini attık ve alt yapı çalışmalarına  ve bağlantı Sınır Kapısı yollarını yolunu, yolunu, Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos başladık. 1,3 milyar TL yatırım yapılacak olan proje ile bin 500 kişi iş sahibi olacak. Ağrı’ya kurduğumuz tekstil kent sayesinde çok sayıda vatandaşa istihdam kapısı açıyoruz. Hedefimiz 17 fabrikada 15 bin istihdama ulaşmak. Doğubayazıt Kültür Merkezi’ni Doğubayazıt Şafii Camii’ni, Ahmed-i Hani Türbesi’ni ve İshak Paşa Sarayı’nı restore ederek hizmete açtık. Ayrıca Ağrı’ya 11 bin metrekare alana sahip kültür ve kongre merkezi yaptık. Doğalgaz ağını genişlettik bu yıl da Hamur’u doğal gaza kavuşturacağız.  Merkezi yönetim belediye uyumu işte tüm bu hizmetlerin hızlı şekilde sağlanması için önemli.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM