Cumartesi, Nisan 27, 2024

GNC Makina verimlilik için Proje Departmanı kurdu

Basın mensupları ile iftar yemeğinde buluşan GNC Makina Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Yıldız, GNC Makina’nın 2024 yılına dair planlarını, hedeflerini ve sektöre dair üretime katkı sağlayacak çözüm alternatiflerini anlattı. Verimlilik alanındaki sorunlara değinen Yıldız, “Sektörde faaliyet gösteren müşterilerimiz ve paydaşlarımız arasında verimlilik konusundaki sorunlar belirgin bir şekilde öne çıkmakta. Verimlilik sorunuyla mücadele etmek ve çözüm sunmak adına Proje Departmanı oluşturduk. Proje Departmanı hem müşterilerden gelen talepleri hem de proaktif olarak bizim fark ettiğimiz verim konusundaki sorunları inceleyerek müşterinin beklentilerini karşılamayı ve süreci daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor” diye konuştu.


36 saniyede nihai ürün elde edilebiliyor

Son projelerinde bir müşterinin talaşlı imalat operasyonunda nihai ürün elde etme süresini 3,5 dakikadan 36 saniyeye indirdiklerini belirten Yıldız, “Bu başarı, proje departmanının doğru makine seçimi ve uygun metodoloji kullanımıyla gerçekleşti. Müşterinin verimliliğine sağladığımız bu önemli katkı aynı zamanda ülke ekonomisine de değer katmakta. Zira artan verimlilik, ülkenin üretim kapasitesini ve yeteneğini artırarak hem ihracatı teşvik edecek hem döviz girdisini artıracak. Bu durum, domino etkisi yaratarak ülke ekonomisinin genel sağlığını olumlu yönde etkileyecek” dedi.


İhtiyaçları yakından takip eden iş geliştirme departmanı

Sektör ihtiyaçları için kurdukları İş Geliştirme Departmanı hakkında da bilgiler veren Yıldız, “Bu departman, müşterilerin talepleriyle ilgili ürünler ve hizmetler üzerinde çalışmalar yürüterek, onların beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Departmandaki ekip arkadaşlarımız, yenilikçi araştırmalar yaparak dünya genelindeki entelektüel üretim birikimini ve sektörel teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu bilgi birikimini ülkemizin sanayisine aktarmak için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar” açıklamasında bulundu.


“Finansmana erişim için çözüm üretmeye çabalıyoruz”

Önemli gördükleri bir diğer gelişmeyi ise finansmana erişim zorluğu ve girişimlerin finansal sorunlarına çözüm üretme yönündeki çabaları olarak tanımlayan Yıldız, “Müşterilerimizin bu zorluğuna etkili bir şekilde yanıt verebilmek için alternatif satın alma modelleri üzerinde çalışıyoruz. Bu modelleri müşterilerimize sunmadan önce detaylı bir değerlendirme yaparak en uygun olanını seçiyoruz. İlerleyen günlerde, bu alternatif modelleri içeren bir lansman gerçekleştirerek detayları paylaşmayı planlıyoruz” dedi.


“Ödeme seçeneklerini geliştireceğiz”

Finansal sorunlara yönelik uzun vadeli ve çeşitlendirilmiş ödeme seçeneklerini geliştirerek müşterilerin ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt vermeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldız, şöyle konuştu: “2024 yılında yeni gelişmelerimizi ve ürünlerimizi paydaşlarımıza tanıtmak adına üç önemli etkinlikte bulunacağız. İlk olarak, Genel Merkezimizde gerçekleştireceğimiz ‘Open House’ etkinliği ile müşterilerimizi kendi evimizde ağırlayacak, samimi bir ortamda kendimizi ve ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Bu etkinliğin ardından, Ekim 2024’te Türkiye’nin en büyük makine fuarı olan MAKTEK fuarında yerimizi alacağız. Bu fuar, uluslararası katılımcıların yanı sıra ülkemizin sektördeki önemli oyuncularını bir araya getiren bir platform olacak.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM