Cuma, Eylül 20, 2024

Adalet Bakanı Tunç: Seçimin güvenliğiyle ilgili hiçbir endişe yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, oyunu Amasra ilçesindeki Kaleşah İlkokulu’nda kullandı. Bakan Tunç, oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde 61 milyondan fazla seçmenin sandık başına gittiğini aktaran Tunç, seçim sürecinin güzel ve huzurlu geçtiğini anlattı. Tunç, “Seçimin şeffaflığıyla ilgili, güvenliğiyle ilgili herhangi bir endişe Türkiye’de yoktur. Hatta dünyaya en örnek gösterilebilecek seçimler, Türkiye’nin seçimleridir ve en yüksek katılımlı olarak gerçekleşiyor” dedi.


“Dünyaya örnek gösterilebilecek bir seçim”

Tunç, seçimin, tüm siyasi partiler ve adaylar için hayırlı olmasını temenni ederek, “Büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkan adaylarımız, muhtar adaylarımız, ihtiyar heyeti, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımız günlerce seçim kampanyası geçirdiler. Her biri seçilmek için gayret gösterdiler ve bugün de sandık milletimizin önüne konuldu. Milletimiz tercihini yapacak, milletimizin tercihinin hepimizin başının üstünde yeri var. Demokrasinin gereği bu” diye konuştu.

Tunç, seçimlerin yargı gözetimi ve denetimi altında, siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştiğini, her sandık kurulunda siyasi partilerin temsilcileri ve müşahitlerinin bulunduğunu anımsattı. “Dolayısıyla şeffaf, yargı gözetim ve denetimi içerisinde gerçekleşen seçimlerimiz, dünyaya örnek seçimlerdir” diyen Tunç, gerek seçim öncesi ve güvenliğiyle ilgili tedbirlerin her zaman olduğu gibi had safhada tutulduğunu, herkesin üzerine düşeni layıkıyla yapmanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM